Workshop - Fermentering - lär dig syra grönsaker

Information

Att syra grönsaker är som att ha en egen liten bakteriefabrik hemma. När locket sluts kring de rivna grönsakerna sätts syrningsprocessen igång och de goda bakterierna växer till.

Vid detta tillfälle får du möjlighet att efter önskemål prova på att göra lite olika typer av mjölksyrade produkter t.ex. surkål, morötter och kimchi.

BRA ATT VETA
Vi börjar med att fika ihop med lite provsmakning. Därefter fortsätter vi att hacka, skära och fylla våra burkar med grönsaker och annat. Burkarna tar du sedan med dig hem och sköter om.
I samband med att du anmäler dig får du mer information om vad du kan välja på att göra och vad du ska ha med dig till workshopen.
Kostnad: 90 kr för fika och provsmakning betalas på plats.

LEDARE
Kerstin Fransson, leg sjuksköterska och lic livsstilskonsult och har varit kursledare på SV sedan 2015.

FRÅGOR?
Kontakta Veronica Josefsson, verksamhetsutvecklare, 070-431 39 39, veronica.josefsson@sv.se

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Startdatum:

2024-10-08

Tid:

18:00 - 21:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

41944

Plats:

Sävsjö Hofgårdsskolan Hemkunskapssal 57635 Sävsjö

250 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Jönköpings län