Baka surdegsbröd från grunden, kväll och dagtid
Information
I denna kurs får du lära dig grunderna i surdegsbakning, både teoretiskt och praktiskt. Tillsammans bakar vi olika sorters surdegsbröd och provsmakar dem. En mycket välsmakande kurs!Målgrupp
För alla som vill testa på att baka bröd med hjälp av surdeg och lära sig hur det går till.
Mål
Du kommer att ha lärt dig hur du ska hantera en surdeg och hur du använder den för att baka olika sorters bröd.
Innehåll
Första träffen är på Studieförbundet Vuxenskolan, Östra Långgatan 40 i Varberg. Sedan träffas vi på Aranäsgården, Åskloster.
Datum:
Tisdag 11/2 kl.18.00-19.30 på Studieförbundet Vuxenskolan i Varberg
Tisdag 18/2 kl.18.00-19.30 på Aranäsgården, Åskloster
Onsdag 19/2 kl.07.00-14.00 på Aranäsgården, Åskloster
Ta gärna med lite mellanmål till träffen 19/2. Var beredd på att ha plats i frysen då det blir lite bröd att ta med hem.
Studiematerial
Du får ett häfte med recept.
Tillkommer kostnad för mjöl och övriga bak-ingredienser.
Ta med 2 glasburkar med lock till första träffen för att förvara surdegsgrunden i, volym 0.75 – 1,0 liter.
Ni kommer baka i par och kommer behöva ta med en köksassistens till Aranäsgården.
Du kommer även behöva olika redskap till själva bakningen så som jäskorg, termometer och plastlåda. Full lista fås på första kurstillfället.
Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 8 deltagare.
Om kursledaren
Tommy har i många år jobbat i "brödsvängen" och vill därför med glädje lära ut hur man bakar riktigt surdegsbröd utan alla onödiga tillsatser.
Välkommen på kul och god kurs!
Startdatum:
2025-02-11
Tid:
18:00 - 19:30
Antal tillfällen:
3
Veckodag:
Tis Ons
Arrangemangsnr:
12113
Plats:
Studieförbundet Vuxenskolan, Östra Långgatan 40, 43241 Varberg
850 SEK