Vegetarisk siciliansk matlagning med påsktema

Information
Här kommer du att laga vegetarisk mat med påsk inspiration från Sicilien! Det betyder en värld av olika grönsaker i alla färger, smaker och dofter, som på en riktig siciliansk marknad. Recepten är traditionella från landsbygden, hämtade direkt från nonnas kök.KURSINNEHÅLL
Under kursen kommer vi att få lära oss att laga några av Francescas vegetariska påskrätter. Vi jobbar tillsammans i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recepten. Vi avslutar sedan kvällen med att äta det som vi har lagat tillsammans och därefter hjälper vi alla till att duka av och fixa till i köket.
KURSLEDARE
Redan när Francesca var liten älskade hon matlagning. Hon gömde sig under det stora bordet i köket på Palzzo Modo, hos farmor och farfar i den lilla staden Acireale på Sicilien. Runt bordet satt kvinnorna som lagade maten och farmor som basade över det hela. Francesca lärde sig både matrecepten och sångtexterna. Farmors recept har hon tagit med sig till Sverige och sångerna sjunger hon gärna i köket när hon lagar mat. Francesca har släppt sin första kokbok som heter Vegetariana Siciliana där samlar hon sina bästa vegetariska recept och matminnen från uppväxten. Där hon förmedla den kärlekssaga hon upplevt mellan mat och människor på Sicilien och i Sverige.
VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer med ca 180:-. Medtag eget förkläde. Information om allergier, intoleranser och kosthållningar behöver ske vid anmälan till kursen. Ange detta i meddelandefältet i samband med din anmälan.
Startdatum:
2025-04-10
Tid:
17:30 - 20:30
Antal tillfällen:
1
Veckodag:
Tors
Lediga platser:
Arrangemangsnr:
300587
Plats:
Studieförbundet Vuxenskolan, Grynbodgatan 20, 21133 Malmö
960 SEK