Libanesisk matlagning

Information

I Libanon hittar man en av Medelhavets mest originella och ursprungliga matkulturer. En matlagningskonst som förts vidare i generationer. Libanesiska köket är känt i Sverige som Tabbouleh, Falafel, Hummus och mycket mer. Man bör dock veta att det finns många fantastiska maträtter inom det Libanesiska köket som vi kommer att få lära oss på denna kurs!

KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Vi kommer att jobba tillsammans på kursen. Här kommer ni att få tips, råd och recept på hur man får fram den bästa smaken och doften av den libanesiska maten. Vid varje tillfälle kommer vi att laga en varmrätt, vegetarisk rätt, soppa, sallad och dessert. Leila kommer att prata om Libanons kultur, musiken och det vackra landet. Varje kurstillfälle avslutas med gemensam middag, därefter hjälper alla till att duka av och fixa till i köket. Vi kommer att diskutera maten som vi lagat under kvällen och även kommande tillfällen.

KURSLEDARE
Leila kommer i från Libanon. Hon har sedan tonåren lagat mat och det arvet har hon fått i från sin mamma. Pappa var bagare och lärde henne allt om bakning. I hemmet i Libanon och även i Sverige doftar det nästan alltid nybakat bröd. Vår mat är inte stark men mycket smakrik, vi använder olika kryddor som koriander, vitlök, mynta, muskotnöt, kanel och kardemumma.

VIKTIG INFORMATION
Information om allergier, intoleranser och kosthållningar behöver ske vid anmälan till kursen. Ange detta i meddelandefältet i samband med anmälan. Matkostnad tillkommer med ca 150:-/per gång. Medtag gärna en matlåda, blir det mat över får ni ta det med er hem. Ni träffas på följande dagar 29/3, 5/4 och den 12/4.

Startdatum:

2025-03-29

Tid:

11:00 - 14:00

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Lör

Arrangemangsnr:

300083

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan, Grynbodgatan 20, 21133 Malmö

1 395 SEK

Har du några frågor?

Kontakta SV Malmö