Tai Chi

Information

Tai Chi

Tai Chi förbättrar balans, smidighet och koordination, ger ny energi samt en glad och positiv känsla. Övningarna utförs som en serie med gående rörelser, i ett lugnt och harmoniskt flöde.

Rörelserna i Tai Chi innehåller mycket koordination och balans och blir därigenom en effektiv hjälp för att vara djupt närvarande i sin kropp och i det som pågår i stunden. På så sätt är det också en bra metod för att förbättra sitt kroppsmedvetande och få förståelse för hur kroppen hänger ihop som en helhet. Tai Chi kan öka vår medvetenhet om tankar och känslor och motverkar stress. Ursprungligen är Tai Chi en form av självförsvar men utövas idag framför allt för att förbättra hälsa och välmående.

Ingen tidigare erfarenhet behövs. Vi kommer att öva på en form som kallas Tai Chi 24 Formen. Varje gång går vi igenom några av rörelserna mer i detalj men gör också längre sekvenser i ett flöde utan fokus på detaljer. Träffen inleds med uppvärmning / uppmjukning, i halvtid tar vi en te paus med utrymme för samtal. Det blir också tid för stretching.


Kursledare
Anna Holtenstam som har utövat Tai Chi sedan 1989

Startdatum:

2024-09-24

Tid:

18:00 - 19:30

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

369264

Plats:

Sandhamnsgatan 8 Sandhamnsgatan 8 11540 Stockholm

1 250 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Stockholm