Föreläsning under anhörigveckan ”Att inspirera till att fortsätta leva”

Information

Välkommen till anhörigcentralen i Uddevalla

Här kan du delta på några av anhörigveckans webbsända föredrag.
När du kommer hit finns det personal som sköter tekniken, du behöver bara sätta dig ned och lyssna på föredraget. Efter föreläsningen finns det utrymme för samtal med de andra som lyssnat på föreläsningen.

Anhörigas Riksförbund kommer att erbjuda en digital föreläsning per dag under hela veckan som handlar om just balansen i anhörigskapet, att hitta de strategier som fungerat för andra anhöriga.

Föreläsning

Daniela Börjesson och Janni Ahlgren, engagerade i Alzheimersförbundet – ”Att inspirera till att fortsätta leva”.

Janni Ahlgren har under de senaste sju åren arbetat för att minska stigmat kring Alzheimers sjukdom och öka medvetenheten om demens, sedan hennes pappa fick sin diagnos. Tillsammans med sin far, Stefan Eriksson, som också varit engagerad i dessa frågor, har Janni deltagit i flera nationella och europeiska projekt, inklusive European Working Group of People with Dementia (EWGPWD) anordnat av Alzheimer Europe. Janni och hennes familj har även medverkat i Uppdrag Gransknings serie ”När jag inte längre minns dig” och hon är nu ambassadör för Alzheimerfonden.

Daniela Börjesson är ung anhörig till sin pappa som 2021 fick diagnosen pannlobsdemens, då 60 år gammal. Då har hon aldrig hört talas om sjukdomen och kunskapen kring diagnoser med kognitiv nedsättning känns generellt begränsad och att man inte talar kring det. Genom läger med Alzheimersfonden och uppstarten av Ytan för unga, en digital anhörigportal hoppas hon kunna sprida gemenskap och kunskap att man inte är ensam i sin situation. Samt att känslan i samhället ska bli mindre skamsen. När man lever som nära anhörig inser man hur vanligt förekommande det tyvärr är, och hur mycket det underlättar att inte känna sig ensam i situationen. Även Daniela är ambassadör för Alzheimersfonden.




Vill du läsa mer om varje föredrag kan du klicka här: Program Anhörigveckan & Anhörigdagen 2024

Anmälan
Du anmäler dig här på hemsidan


Besöksadress
Anhörigcentralen, Rosenhäll
Österled 2, hus D
Ingång från parkeringsplats till vänster

Denna föreläsningsserie ges i samarbete med Anhörigas riksförbund.

Startdatum:

2024-10-04

Tid:

12:00 - 13:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Fre

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

100052

Plats:

Anhörigcentralen Rosenhäll, Österled 2, 45134 Uddevalla

Kostnadsfri

Har du några frågor?

Kontakta SV Väst