Föredrag "Icke våldsam kommunikation" NVC

Information


INNEHÅLL
"Icke våldsam kommunikation

Dömande, värderande, jämförande, tolkningar, krav och tvång dominerar ofta hur vi talar till oss själva och andra och kan beskrivas som ett våldsamt språk.
Det resulterar i konflikter, lidande och en ökad distans mellan oss. Som kan komma i uttryck av isolation, depression, ensamhet. Eller ilska, frustration och fysiskt utåtagerande.

I denna workshop berör vi alternativet, den icke våldsamma kommunikationen. Grundaren av Non Violent Comunication (NVC), Marshall Rosenberg (1934-2015) skrev: “Jag vill leva ett liv med medkänsla, i ett flöde mellan mig och andra som bygger på att vi ger från hjärtat” (hämtat från Ett språk för livet, Friare Livs förlag).

Med ingång i mindfulness berör vi under denna workshop de 4:a komponenterna i NVC. Som öppnar upp medvetenhet och möjlighet att uttrycka ärlighet och bemöta andra och oss själva med empati.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Viktoria Karlsson som ännu inte är certifierad NVC tränare, men har under flera år facilterat grupper i relatefulness där hon älskar att bevittna och ta del av skiftet när behov står i centrum för vår samnärvaro. "



VILLKOR
I samband med att du anmäler dig till denna kurs/föreläsning så godkänner du våra anmälningsvillkor och personuppgiftshantering.
LÄS MER HÄR

Startdatum:

2024-10-08

Tid:

17:00 - 18:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

74028

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Sala, Kålgårdsgatan 22, 73331 Sala

Kostnadsfri

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig

Har du några frågor?

Kontakta SV Västmanland