NPF
SV genomför verksamhet inom området neuropsykiatrisk funktionsnedsättning runt om i landet. Ofta samverkar vi med Attention och Autism Sverige. Dessa organisationer har tagit fram många fina material som passar att använda i studiecirklar.
Det här är ett studiecirkelmaterial för att starta upp grupper och träffar för tonårstjejer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).
Tonårstjejer med ADHD och andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är en grupp som ofta blir osynlig. Därför är Attentions arbete med tjejgrupper en viktig satsning. Vi vill utveckla verksamhet som vänder sig till den här målgruppen, med målet att det ska finnas bra aktiviteter och forum för diskussion, samtal och möten.
Förhoppningen är att träffarna ska ge tjejerna fler verktyg att kunna agera utifrån sina förutsättningar och förmågor och att träffarna blir ett sammanhang med roliga samtal, aktiviteter och sociala kontakter.
Ett studiecirkelmaterialet, framtaget av Riksförbundet Attention om kunskapsspridning och attitydförändring hos arbetsgivare, på arbetsplatser och bland yrkesverksamma som kommer i kontakt med målgruppen arbetssökande personer med Aspergers syndrom (AS).
Det finns ett stort behov för anhöriga till personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) att få träffa varandra. Att få samtala, diskutera och stötta varandra. Vardagen känns lite lättare när man vet att det finns andra som förstår.
I de här studiecirklarna får du veta mer om vad det innebär att ha Autism. Studiecirklarna är i första hand för dig som själv har en Autismdiagnos. Du får träffa andra som också har Autism och prata om hur det kan vara att leva med just Autism.
Det här är ett handledningsmaterial för dig som ska leda en studiecirkel för föräldrar med barn som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Fokus ligger på erfarenhetsutbyte och stärkande självhjälpsövningar.
Det finns ett stort behov för anhöriga till personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) att få träffa varandra. Att få samtala, diskutera och stötta varandra. Vardagen känns lite lättare när man vet att det finns andra som förstår.
Det här är ett inspirations- och diskussionsmaterial som på olika sätt lyfter fram anhörigskapet och NPF.
Attentions arvsfondsprojekt Trots allt! sätter fokus på att öka barns och föräldrars möjligheter att lyckas i vardagens utmaningar.
Vägen vidare är ett treårigt projekt som drivs av Riksförbundet Attention och finansieras av Allmänna arvsfonden. Projektet pågår 2022–2025. Projektets syfte är att samla och lyfta ungas erfarenheter av att befinna sig i gruppen UVAS – unga som varken arbetar eller studerar och har NPF.
Vägen tillbaka är ett treårigt projekt som drivs av Riksförbundet Attention och finansieras av Allmänna arvsfonden. Syftet med projektet är att ge barnen som har problematisk skolfrånvaro och som har NPF, samt deras vårdnadshavare, en plattform för att få göra sina röster hörda. Vi vill också inom projektet sprida goda exempel och koppla oss samman med skolpersonal, forskare och annan relevant profession.