Projekt
Alléodling i slättbygd - Agroforestry
Avslutade projekt
Kreativa Träffen - avslutat projekt
Varje människa har en historia att berätta och varje människa ska ges möjlighet att berätta den. Detta är utgångspunkten i projektet där målgruppen är demensdrabbade som med hjälp av kreativa verktyg får göra sina röster hörda – där deras egna berättelser och upplevelsen “här och nu” ligger i centrum.
Kreativa Träffen är ett metodutvecklingsprojekt. Det innebär att vi, genom våra aktiviteter med skapande och samtal, formar innehållet tillsammans med deltagarna. Verksamheten bedrivs i dagsläget i Karlstad tätort, Kil och Molkom där vi arrangerar studiecirklar i bild, musik och rörelse vid särskilda boenden och dagverksamhet i kommunerna.
Teamwork - avslutat projekt
Projekt Teamwork vänder sig till ungdomar mellan 16 och 25 år och erbjuder träffar en gång i veckan med nätverkande och verktyg för att komma vidare till utbildning, arbete eller eget företagande.
Genom träffarna får ungdomarna kontakt med olika resurser för att ta sig vidare till egenförsörjning på kort eller lång sikt och utbyta erfarenheter med varandra.
After school - avslutat projekt
After school är ett samarbete mellan Röda Korset och Studieförbundet Vuxenskolan Värmland som ger både nyanlända och svenska ungdomar mellan 16 - 20 år möjlighet att träffas efter skolan. Där erbjuds både middag och föreläsningar med samhällsinformation.
Utvecklingsprojekt i Colombia - avslutat projekt
SV Värmland driver flera små projekt med lokala bönder i Colombia och vår vision är att skapa en hållbar utveckling för utsatta familjer på landsbygden. Verksamheten är inriktad på ökad kunskap om kaffe, kakao, frukt- och grönsaksodling och gemensamma lösningar för både drift och försäljning. För att kunna sälja sina produkter behövs större volymer och för att kunna odla större volymer behöver bönderna bli bättre på att samarbeta med varandra. SV:s projekt verkar för att öka kunskapen om gemensamma lösningar samt stötta för att bygga nätverk.
Hållplats bygdegård - Avslutat projekt
Genom projektet Hållplats Bygdegård vill SV Värmland skapa mötesplatser på landsbygden där individer får tillfälle att växa, känna delaktighet och möjlighet att komma närmare sina drömmar. Projektets huvudsakliga verksamhet sker på landsbygden i samarbete med bygdegårdar och andra föreningar.
Utvecklingsplan Skildra - avslutat projekt
Utvecklingsplan - SKILDRA, är ett projekt vars syfte varit att trygga och möjliggöra för framtida lönsamhet och verksamhet genom att utveckla den nystartade föreningen Skildra. Detta från vision till verklighet. Projektet har omfattat utbildning inom administrering, ekonomihantering, muntligt och skriftligt berättande, samt teambuilding och gruppdynamisk arbetsutveckling.
Genom mindre arbetsgrupper och omfattande ideellt arbete har flertalet områden utvecklats under projektet till gagn för föreningen Skildras framtida verksamhet.
Kultur för fred och samexistens - avslutat projekt
Projektet har som målsättning att stärka målgrupperna och lokalsamhället i allmänhet för att upprätta en fredskultur och samexistens, skapa möjligheter för att förbättra mänskliga rättigheter, jämställdhet, livsmedelssäkerhet, familjernas ekonomi och ett hälsosamt och aktivt liv.
Vi arbetar med folkbildningsmetoder för att stärka sju föreningar som aktiva parter i det civila samhället i regionen Huila i Södra Colombia. Var och en av föreningarna har sin tydliga inriktning. Fyra föreningar är sammanslutningar av lantbrukare som bedriver odling och viss förädling av kaffe (Agromezon och Alto Troja) respektive kakao (Asprocaeco och AgroAgrizona) på landsbygden i kommunerna Baraya och Neiva. Respektive förening har omkring 25 familjer som är medlemmar.
På väg - avslutat projekt
På väg var ett arbetsmarknadsprojekt vars övergripande syfte var att tillämpa och utveckla metoder för att nå personer som står extra långt ifrån arbetsmarknaden. Målgruppen har varit utlandsfödda kvinnor långt från arbetsmarknaden som har liten arbetslivserfarenhet och/eller låg utbildningsnivå. Genom kursverksamhet för målgruppen har vi provat och utformat nya arbetssätt.
SV Skogen - avslutat projekt
I Colombia planterar vi träd för kommande generationer.
Jämställd folkbildning - avslutat projekt
Jämställd folkbildning var ett metodutvecklingsprojekt som syftade till att skapa en folkbildning på lika villkor för alla, oavsett könstillhörighet eller könsidentitet.
Unga leder unga - avslutat projekt
Projekt Unga leder unga arbetar för att ge unga i åldrarna 13-25 år möjlighet att utvecklas på sin fritid och skapa ökad jämställdhet inom målgruppen. Projektet vänder sig till ungdomar i Forshaga/Deje och kringliggande landsbygd och pågår under ett år från oktober 2017.
GRYM - avslutat projekt
Gränslösa Yngre Möten var ett treårigt projekt i Sunne som drevs av Studieförbundet Vuxenskolan med finansiering i huvudsak från Arvsfonden. Projektet avslutades i augusti 2016.
Hållbar konsumtion - avslutat projekt
Projekt "Hållbar konsumtion med mervärden och minskad klimatpåverkan" har syftat till att uppmärksamma hur vi som konsumenter kan göra någonting åt klimatförändringarna i världen. Projektidén innebar att motivera till en mer hållbar konsumtion i grupper med olika teman; mat, transporter och bostaden.
Ungt initiativ - avslutat projekt
Studieförbundet vuxenskolan Värmland försöker hitta nya möjligheter att integrera ungdomar som i dag står utanför arbetsmarknaden i Forshaga och Deje kommun.
Projekt Gemenskap - avslutat projekt
Under 2012-2014 drev SV Värmland projekt Gemenskap i Kristinehamn med stöd av Arvsfonden och Kristinehamns kommun. Projektet vände sig till mammor och barn som var nya i Kristinehamn och Sverige och syftade till att skapa delaktighet i lokalsamhället.
På lika villkor - avslutat projekt
Integrationsprojektet På lika villkor pågick mellan 1 april 2013 och 31 mars 2015 och vände sig till nyanlända utomeuropeiska kvinnor som kommit till Sverige som anhöriginvandrare.
Unity - avslutat projekt
Unity är SVs nationella koncept för verksamhet inom hiphopkulturen, där verksamheten kretsar kring med de fyra elementen: rap, dj, breaking och graffiti. Verksamhet vänder sig till ungdomar i socialt utsatta områden.
Läsglädje inom SFI - avslutat projekt
Under tre år, 2013 till och med 2015, beviljades vi statsbidrag för att utveckla SFI.
Syftet med projektet var att motivera våra deltagare till att läsa, och att känna glädje i att läsa. Läsglädje har genomsyrat hela undervisningen genom högläsning, boksamtal och samarbete mellan elev, lärare, modersmålsstödjare och bibliotekarie.
Många av våra deltagare tyckte att det var svårt att gå till biblioteket och hitta en lämplig bok. Därför ville vi skapa ett bemannat bokrum på skolan, för att kunna erbjuda en första kontakt med svensk litteratur.
Hälsokörkortet - avslutat projekt
Hälsokörkortet är ett arbetsmaterial som baseras på många års erfarenheter. Materialet är uppbyggt på tio tematräffar, där kost, motion, kultur, estetik, mental hälsa, vila och avspänning är ämnen som berörs.
Grundidén är att förbättra hälsan på ett lustfyllt och vardagsnära sätt, utan pekpinnar och tillrättavisanden. Deltagarna får kunskap om kost, motion och avspänning, samtidigt som de har roligt och umgås tillsammans med andra människor.
Vänner för livet - avslutat projekt
Projekt Vänner för livet tar utgångspunkt i att social samvaro skyddar vår hälsa, ensamhet är en hög riskfaktor för psykisk och fysisk ohälsa. Möjligheter till ett aktivt deltagande i samhällslivet är viktigt för alla människor. Vänner för livet är ett hälsofrämjande arvsfondsprojekt som drivs av Studieförbundet ABF Värmland i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Suicide Zero.
Läsglädje för äldre
Läsglädje för äldre är ett projekt som handlar om att pensionärer på frivillig basis läser för andra äldre med olika funktionsnedsättningar. Det kan också handla om att berätta, lyssna på och samtala om saker som händer idag, om sådant som har hänt för länge sedan. Projektet är ett samarbete mellan SV, SPF, ABF, PRO och Region Värmland.