Lär dig mer om bokashi

Information
Välkommen till en kväll där du får lära dig att skapa din alldeles egna näring utav dina matrester!Enligt Naturskyddsföreningen slänger svenska hushållen närmare 20 kg mat i soporna varje år. Utöver detta hälls nästa lika mycket mat ut i vasken varje är. Sammanlagt slänger vi alltså ca 40 kg mat varje år.
Tänk om vi skulle börja ta tillvara på våra matrester istället! Men hur? Jo! Det finns en japansk metod som heter BOKASHI. Bokashi innebär att man fermenterar sitt matavfall och på så sätt får näring till sin odling. Genom att använda bokashi i din odling får du på ett naturligt sätt kompost att jordförbättra jorden med och näringsrik näringsvätska av matrester du annars bara skulle slänga.
Visste du att du kan använda bokashi även om du har ex. höns som äter dina matrester. Du kan använda bokashi året runt oavsett årstid. Du kan dessutom börja med bokashi när som helst.
Under denna träff får du lära dig:
• Vad är bokashi?
• Hur gör man?
• Hur använder man bokashi?
• Vad är lakvatten?
• Bokashi året runt!
Det finns möjlighet att delta på plats i Tibro eller digitalt. Önskar du delta via länk så uppge det vid anmälan.
Kursledare: Julia Persson, Rödjans lilla Gröna
Plats: vid SV:s lokal
Tid: Måndag 24 mars kl. 18.00-20:15
Förkunskaper: Inga förkunskaper!
Startdatum:
2025-03-24
Tid:
18:00 - 20:15
Antal tillfällen:
1
Veckodag:
Mån
Arrangemangsnr:
51754
Plats:
SV Tibro, Fredsgatan 12, 54330 Tibro
300 SEK