Introduktion samtalsledare

Information

Studieförbundet Vuxenskolan erbjuder under hösten 2024 en introduktionskurs för ledare i samtalsledning. Under kursen får du grundläggande kunskaper om samtalsmetodik, din roll som samtalsledare och tips/råd om upplägg av en samtalsgrupp.

Kursinnehåll
Du behöver inte ha någon erfarenhet sedan tidigare av att hålla i samtalsgrupper. Det du behöver ha är ett intresse och engagemang av att träffa människor där ni tillsammans kan samtala om ämnen eller teman som intresserar er.

Kursledare
Maria Ståhl är en Norrbottning som bor i Växjö sedan 25 år. Hon har jobbat som yogalärare sedan 2006 och tar gärna ut yogan och meditationen i skog och natur och har lett populära meditativa vandringar vid Åsnen. Maria är utbildad läsledare i Shared Reading och har flera uppskattade läsgrupper i Växjö. Hon är också är utbildad skrivpedagog och brinner för att inspirera andra att hitta glädjen i att skriva både poesi och prosa. Det viktiga för Maria är inspirationen och glädjen – inte prestationen!
Läs mer om Maria på YogaTalk

Utvecklingsmöjligheter
Efter denna introduktionskurs kan du få hjälp och stöd från Studieförbundet Vuxenskolan med att starta en samtalsgrupp som kamratcirkel.

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse via epost före kursstart.

Denna utbildning är en del av projektet Plats för alla som finansieras med medel från Socialstyrelsen




Startdatum:

2024-11-26

Tid:

09:00 - 12:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

44657

Plats:

SV Växjö, Blockvägen 8, 35245 Växjö

Kostnadsfri

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg