Fakta i frågan - Hur kan vi bryta nyrekrytering av barn till de kriminella gängen?

Information

Vi befinner oss i en svår tid där våldet, med skjutningar, mord och sprängningar, har utvecklats på ett sätt som är lika fasansfullt som det är oacceptabelt. Det är konflikter mellan gängkriminella, där barn begår och utsätts för fruktansvärda brott. Våldet, hoten och den kriminella ekonomin innebär både en direkt och indirekt påverkan på människors trygghet och säkerhet, liksom på samhällsviktiga funktioner. Men det som kanske är mest allvarligt är att barn och unga rekryteras in till dessa kriminella gäng.

Att kunna bryta rekryteringen av barn och unga till kriminella nätverk är verkligen en fråga som rör – och berör – oss alla. Men hur ska vi lyckas med det? Under detta seminarium kommer vi att diskutera frågeställningen med en initierad panel av experter på området. Samtalet inleds med ett kortare seminarium om kunskapsläget som hålls av Marie Torstensson Levander, professor i Hälsa & Samhälle med inriktning mot kriminologi från Malmö universitet. Därefter följer en paneldiskussion. Publiken kommer att kunna ställa sina frågor till panellisterna.

Seminariet är kostnadsfritt och öppen för allmänheten. Föranmälan krävs.

Deltagare:
Marie Torstensson Levander
Professor i Hälsa & Samhälle med inriktning mot kriminologi (Malmö universitet)

Michael Tärnfalk
FD, Universitetslektor i socialt arbete (Uppsala universitet) med huvudfokus på unga lagöverträdare, leder en statlig utredning som ska titta på hur socionomutbildningen kan förbereda de nyutexaminerade på att möta unga lagöverträdare

Tomas Odin
Direktör för socialförvaltningen, Uppsala kommun

Tid: 10/9 18:00-19:30
Plats: Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12

Föranmälan krävs!

Samarr: Studieförbundet Vuxenskolan Uppsala län och Centerpartiet Uppsala

Startdatum:

2024-09-10

Tid:

18:00 - 19:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

51908

Plats:

SV Uppsala Kungsängsgatan 12 75322 Uppsala

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län