Workshop 23-24 nov: Prova att skriva fantasy!

Information


Har du alltid drömt om att skapa ett fantastisk verk i en fantastisk värld? I den här helgworkshopen får du göra just det!

Mål
Helgens mål är att du ska lära dig något om de element som förekommer i fantasylitteratur och hur du kan använda det i ditt eget skrivande. Vi ger dig verktygen för att förstå och använda dessa element så att du kan utveckla ditt eget skrivande och skapa berättelser som engagerar och förtrollar.

Kursinnehåll
Vi kommer att prata om vad som gör fantasylitteratur till fantasy. Du kommer att få göra skrivövningar som både vässar din skrivteknik och som fördjupar din förståelse för genren. Tid kommer också att ges till eget skrivande. Du kommer också att ges möjlighet att läsa upp något av det du skrivit inför de andra deltagarna.

Datum
23 november, 10-16 och 24 november 10-12:30.

Förkunskaper
Du bör ha läst någon fantasyroman. I övrigt krävs inga förkunskaper - alla som älskar fantasy och vill utveckla sitt skrivande är välkomna!

Kurslitteratur och material
Till lördagen behöver du ta med en fantasybok du har läst som inspirationskälla. Till båda dagarna behöver du ta med dig skrivdon av valfritt slag (dator, papper, penna). Övrigt material ingår i kursavgiften.

Bra att veta
På lördagen ges det ca 45 minuters paus för lunch, samt en kortare fikapaus på eftermiddagen. Det är en bit till närmsta matställe, så vi rekommenderar att du tar med dig mat. Kylskåp och mikrovågsugn finns på plats.


Ledare
Linn Langefors har en fil.kand. i litterär gestaltning från Författarskolan vid Lunds universitet. Hon har tidigare arbetat som lärare i svenska och engelska, men studerar nu till skrivpedagog vid Skurups folkhögskola. Enligt Linn är fantasy den bästa och mesta litterära genren – alla kan skriva realism, men det krävs ett geni för att skapa en egen värld.


Varmt välkommen till din egen värld!


Startdatum:

2024-11-23

Tid:

10:00 - 16:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

15412

Plats:

Ametisten, Glimmervägen 6, 22478 Lund

800 SEK

Anmälan

Se informationstext.

Har du några frågor?

Kontakta SV Lundabygden