Solceller för nybörjare

Information

Funderar du på Solceller på villan och vill veta hur det fungerar och vad man skall tänka på? Energilagring och/eller Stödtjänst till Svenska Elnätet? Vill du se det i verkligheten?

Då är detta ett bra tillfälle att i lugn och ro, tillsammans med några andra som också är intresserade få en inblick i detta.

Målgrupp

För dig som är villaägare, har en större stuga eller en mindre gård.

Mål

Få en bra inblick i vad en Solcellsanläggning består av och hur den fungerar. Här får du veta viktiga saker du bör tänka på. Hur du begär in offerter som du kan jämföra och kunna ställa frågor kring dem. Få syn på möjligheter och begränsningar för att sedan kunna följa att installationen blir rätt och bra, och hur din anläggning fungerar. Se lönsamhet, fossilfrihet och ekonomi med Solceller, Energilagring och Stödtjänst.

Innehåll

Tillfälle 1: Teori

Tillfälle 2: Studiebesök (samåkning till anläggningar i närheten)

Tillfälle 3: Repetera och testa kunskaperna genom att ta fram förslag på (egen) Solcellsanläggning

Studiematerial

Tips om bra hemsidor om Sol-El generellt och produkter specifikt, samt länkar till projektering & dyl och ev. extra material från kursledaren.

Om Kursledaren

Jörgen har en bakgrund inom bl.a. fjärrvärme, naturgas, och Sol-El m.m. Han har egna Solcellsanläggningar, och mycket kontakter inom branschen och brinner för att få dela med sig av kunskap.

Startdatum:

2024-11-13

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

10813

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan, Bredgatan 5, 30245 Halmstad

650 SEK

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland