Rätten till jakt och fiske i fjällen. Information om renmarkskommittén utredning

Om kursen

Vad händer med utredning om rätten till jakt och fiske på Statens mark i fjällen? Kommer fjällen fortsatt vara öppna för alla?

Torsdagen den 23 maj kl 18.00 så kommer Nicklas Lundberg, Magnus Bidner och Gun Fahlander från Svenska Jägareförbundet, till Vilhelmina Folkets Hus och informerar kring vad som händer med Renmarkskommitténs utredning.

Magnus Bidner sitter med som representant i Jägareförbundets Fjällråd och även som ledamot i Jägareförbundet Västerbotten. Nicklas Lundberg jobbar som Jaktvårdskonsulent i Norrbotten och sitter med som expert i Renmarkskommitténs utredning. Båda har gedigna erfarenheter om fjälljakts frågan.

Utredningen har lämnat sitt första delbetänkande kring rätten till jakt och fiske som nu är ute på remiss. Så nu är det våra politiker som ska ta ställning. Därför är det viktigt att vi gör vad vi kan för att lyfta frågan.

Kvällen börjar med en föreläsning och efter det så finns möjlighet att ställa frågor.

Ta chansen att höra vad du kan göra för att påverka, samt att ställa de frågor du funderar på, antingen på plats eller via mejl till jagareforbundetvilhelmina@gmail.com


Ett samarbete med Jägareförbundet Vilhelmina och Studieförbundet Vuxenskolan

Vi sänder även denna föreläsning digitalt, så det finns möjlighet för dig på annan ort att ta del av informationen. Sändningen kommer ej att kunna ses hemifrån, ta kontakt med Studieförbundet Vuxenskolan på din ort.

Startdatum:

2024-05-23

Tid:

18:00 - 20:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tors

Arrangemangsnr:

74546

Plats:

2462 - Folkets Hus Tingsgatan 8 91233 Vilhelmina

Kostnadsfri

Anmälan

Se informationstext.

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Västerbotten