Föreläsning om medberoende

Information

Varmt välkomna till en kväll med Cecilia Lindwall som är utbildad socialpedagog. Cecilia har erfarenhet från arbete där hon träffar anhöriga som ibland befinner sig i ett medberoende eller som riskerar att utveckla ett medberoende. Cecilia har även egen erfarenhet inom området.

När en person mår psykiskt dåligt eller lider av ett beroende, har en sjukdom eller är i ett stort behov av omsorg, så kommer det på olika sätt också att påverka de som är anhöriga och som finns i personens närhet. 

Det är vanligt att tala om medberoende i relation till någon som har en beroendesjukdom. Men att vara medberoende innebär att uppoffra sig och ta ett orimligt stort ansvar för sin närstående i hopp om att hjälpa. Det innebär att alla kan bli medberoende och att det bottnar i att vi vill någon väl. Det kan vara bra att känna till vad medberoende är och hur det kan yttra sig, om man själv känner stort ansvar för en närstående. Ta vara på tillfället och kom och lyssna till Cecilia.

Dag, tid och plats
Tisdag 26 november kl 17:30-19:00
Anhörigcentrum, Tulegatan 8

För dig
Aktiviteten sker i samarbete med Örebro kommun och riktar sig till dig som bor i eller vars närstående bor i Örebro kommun

Anmälan
Begränsat antal platser. Anmäl dig till Anhörigcentrum via telefon: 019-21 32 30 alt. e-post: anhorigcentrum@orebro.se

#anstodorebro

Startdatum:

2024-11-26

Tid:

17:30 - 19:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

55618

Plats:

Brolyckan, Örebro Tulegatan 8 70354 Örebro

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Örebro län