Att vara anhörig till en elev med autism

Information

Varmt välkomna till en kväll om tillgänglig skola, skolfrågor och rätten till utbildning för elever med autism/NPF. Skolprojektet kommer att berätta om sitt arbete och om vilket typ av stöd som finns att få via projektet. 

Skolprojektet drivs i samverkan mellan Autism Örebro Län och Studieförbundet Vuxenskolan Örebro Län och syftar till att främja psykisk hälsa för barn och ungdomar inom länet, samt deras familjer.

Under kvällen kommer du att få ta del av bland annat vilka faktorer som gör att skolgången idag kan vara svår för elever med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och var man som vårdnadshavare kan börja när skolsituationen inte fungerar. Förhoppningen är att du som anhörig efter kvällens samtal ska känna dig lite hoppfull och stärkt i vad du och ditt barn/ungdom har rätt till, vilket stöd som finns att få samt att du har fått tips som kan hjälpa dig i en vardag som kan vara tuff för många familjer. 

Dag, tid och plats
Tisdag 1 oktober kl 17:30-19:00
Anhörigcentrum, Tulegatan 8

För dig
Aktiviteten sker i samarbete med Örebro kommun och riktar sig till dig som bor i eller vars närstående bor i Örebro kommun

Anmälan
Begränsat antal platser. Anmäl dig till Anhörigcentrum via telefon: 019-21 32 30 alt. e-post: anhorigcentrum@orebro.se

#anstodorebro

Startdatum:

2024-10-01

Tid:

17:30 - 19:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

55350

Plats:

Anhörigcentrum Tulegatan 8 70354 Örebro

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Örebro län