Anhörigträff - Naturen som copingstrategi

Information

Många studier lyfter fram naturens positiva effekter på vårt mående. Som anhörig kan naturen stärka och lugna på olika sätt. Är du intresserad av att dela erfarenheter inom ämnet samt bli inspirerad av en föreläsning kring naturen? Varmt välkommen till en träff om naturen som copingstrategi, en del av Anhörigveckan 2024 som i år har tema Balans i anhörigskapet

Gabriella kommer att berätta om betydelsen av naturen i en livskris. I naturen kan du finna både tröst och hopp, naturen hjälper dig att skingra tankarna och ger vila och kraft. Hon hämtar delar från det hon själv har upplevt under år med egen svår sjukdom och som anhörig. Gabriella är onkologisjuksköterska, miljöpsykolog och arbetar nu som lärare på Helsjön folkhögskola.

Upplägg
Vi kommer att inleda med samtal i grupp, följt av föredrag som inspirerar till fortsatt samtal kring ämnet. Föredraget sker digitalt och är en del av Anhörigveckan 2024 där Anhörigas riksförbund erbjuder en rad föredrag inom anhörigområdet.

Samtalsledare
Samtalet leds av Maria Östby, verksamhetsutvecklare vid SV Örebro län.

Anmälan
För att kunna planera ett bra upplägg för samtalet önskar vi att du anmäler dig senast 29 september. Vi bjuder på lättare kvällsfika, ange ev. allergi. Du kan anmäla dig direkt via hemsidan, alternativt ringa 019-611 94 80.

#anstodorebro

Startdatum:

2024-10-01

Tid:

09:30 - 11:45

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

55783

Plats:

SV Örebro Fabriksgatan 8 70210 Örebro

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Örebro län