Anhörigträff - från empatitrött till empatitrygg

Information

Som anhörig vill man sin närstående väl. Att möta en annan persons lidande utan att känna att man kan förändra något kan bli känslomässigt stressande och leda till emotionell utmattning, sk. empatitrötthet. För att kunna hjälpa någon på ett bra sätt så behöver man ta hand om sig själv. Men hur gör man det, när tiden och energin inte finns?

Låt oss samtala och delge varandra våra erfarenheter och kunskaper. Vi kommer även att få lyssna till ett föredrag med Julia Svahn, grundare av Empatitrygg. Julia har jobbat med stresshantering i över 15 år och med stöd till anhöriga i åtta år.

Upplägg
Vi kommer att inleda med samtal i grupp, följt av föredrag som inspirerar till fortsatt samtal kring ämnet. Föredraget sker digitalt och är en del av Anhörigveckan 2024 där Anhörigas riksförbund erbjuder en rad föredrag inom anhörigområdet.

Samtalsledare
Samtalet leds av Maria Östby, verksamhetsutvecklare vid SV Örebro län.

Anmälan
För att kunna planera ett bra upplägg för samtalet önskar vi att du anmäler dig senast 3 oktober. Vi ses vid lunchtid så det går bra att ta med sig lunchlåda och värma på plats. Du kan anmäla dig direkt via hemsidan, alternativt ringa 019-611 94 80.

#anstodorebro

Startdatum:

2024-10-06

Tid:

11:30 - 13:45

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

55787

Plats:

SV Örebro Fabriksgatan 8 70210 Örebro

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Örebro län