Anhörig vid OCD

Information

Varmt välkommen till en kväll med fokus att vara anhörig till någon med OCD. Det blir en kväll med både samtal och livesänd föreläsning!

OCD, eller tvångssyndrom, innebär ofrivilliga tankar (tvångstankar) och/eller ritualer (tvångshandlingar). De ofrivilliga tankarna är återkommande och ihållande tankar, impulser eller fantasier. Ökade kunskaper kring OCD kan göra stor skillnad för både person med OCD, dennes anhöriga och omgivningen.

Upplägg

Vi inleder med presentation och samtal i grupp för att sedan lyssna till Ingrid Lindholm från Nka (Nationellt kompetenscentrum för anhöriga). Ingrids Föreläsning: "Anhörig och förtvivlad? Här är stödet som hjälper dig att orka", är en del i OCD-förbundets öppna, digitala föreläsningsserie: https://ocdforbundet.se/aktiviteter/forelasningar/

Maria Östby är verksamhetsutvecklare vid Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län och kommer att leda samtalet på plats i Örebro. Maria är även sammankallande och leder Resurs Anhörig, ett nätverk i syfte att synliggöra och stärka anhöriga på olika sätt.

Anmälan

Önskar du delta? Anmäl dig direkt via hemsidan "anmälan" eller telefon 019-611 94 80 eller mejl orebrolan@sv.se Anmäl dig senast torsdag 12 december

#anstodorebro

Startdatum:

2024-12-16

Tid:

17:45 - 19:30

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Mån

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

56040

Plats:

SV Örebro, Fabriksgatan 8, 70210 Örebro

Kostnadsfri

Har du några frågor?

Kontakta SV Örebro län