Anhörig till en förälder med Alzheimers sjukdom

Information

När en förälder insjuknar i Alzheimers sjukdom kan det väcka oro, skam och känslor av ensamhet. Att möta andra anhöriga i liknande situation kan vara ett bra stöd. Ofta befinner man sig mitt i livet, med arbete och ibland en egen familj. Studieförbundet Vuxenskolan Örebro län bjuder in till en samtalsträff över lunch för samtal och föredrag "Att inspirera till att fortsätta leva".
.
Janni Ahlgren och Daniela Börjesson är två kvinnor som arbetar för att minska stigmat och öka kunskapen kring Alzheimers sjukdom. Daniela Börjesson är ung anhörig till sin pappa som fick diagnosen pannlobsdemens, då 60 år gammal. Genom läger och en digital anhörigportal, Ytan, för unga, hoppas hon kunna sprida gemenskap och kunskap att man inte är ensam i sin situation.

Janni Ahlgren har under de senaste sju åren arbetat för att minska stigmat kring Alzheimers sjukdom och öka medvetenheten om demens. Tillsammans med sin far, Stefan Eriksson, som också varit engagerad i dessa frågor, har Janni deltagit i flera nationella och europeiska projekt. Janni och hennes familj har även medverkat i Uppdrag Gransknings serie ”När jag inte längre minns dig".

Upplägg
Vi kommer att inleda med samtal i grupp, följt av föredrag som inspirerar till fortsatt samtal kring ämnet. Föredraget sänds digitalt och är en del av Anhörigveckan 2024 där Anhörigas riksförbund erbjuder en rad föredrag inom anhörigområdet.

Samtalsledare
Samtalet leds av Maria Östby, verksamhetsutvecklare vid SV Örebro län.

Anmälan
För att kunna planera ett bra upplägg för samtalet önskar vi att du anmäler dig senast 2 oktober. Du kan anmäla dig direkt via hemsidan, alternativt ringa 019-611 94 80. Vi ses under lunchtid så det går bra att ta med sig matlåda och värma på plats.

#anstodorebro

Startdatum:

2024-10-04

Tid:

11:30 - 13:45

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Fre

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

55786

Plats:

SV Örebro Fabriksgatan 8 70210 Örebro

Kostnadsfri

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Örebro län