Skillingnytt till kaffet

Information

Det som gömts i knoppen, kommer fram vid koppen! Berättarföreställningen Skillingnytt till kaffet tar dig med till en hjärtlig gemenskap kring kaffekoppen med minnen förevigade i konst och musikteater, personliga reseberättelser från scenen – och kanske även minnen från publiken? Här ryms nutid och dåtid, allvar och skrattsalvor och såklart: kaffet självt.
Det började i en resa. En konstnär, en kompositör och en skådespelare reste genom Norrbotten och Västerbotten. Samtidigt som tidningarna skrev om de stora förändringarna som väntar, berättade mångåriga människor vid köksborden om mamma, pappa, mormor och farfar. Om tider när luffarna stannade över natten, äktenskapsförmedlingen fanns på dansen och familjen fick sin allra första bil.

Tiden går men kaffet består. Liksom minnena, om vi tar vara på dem. Så kulturskaparna gjorde gamla minnen till nya sånger och ny konst och samlade dem i föreställningen Skillingnytt till kaffet.

Om vanliga människor i en föränderlig värld – precis som du och jag.

Startdatum:

2024-07-31

Tid:

12:00 - 00:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

46720

Plats:

Hembygdsgården Strömsund Hembygdsgården 1003 83335 Strömsund

Kostnadsfri

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Jämtlands län