Ale Möller Trio-Fredagkväll på Nordic Soundscapes

Information

Under Nordic Soundscapes kan du ta del av flera konserter och framträdanden på kvällstid, uppleva en spelkväll med levande musik, spontandans och spontansång!
Det bjuds även Berättarstugor med svenska och norska Berättare samt Visstugor med Jens Gustafsson, på fredagen och med Ellen Sundberg på lördagen.

Biljetter kan du boka här eller via Tickster inom kort, håll utkik på Nordic Soundscapes hemsida, Facebook och Instagram!

Entrébiljetten gäller för hela kvällsprogrammet, fr o m kl. 17-01 alla 3 dagar.

Fredag 20 september – Världen Om – Ale Möller Trio, Visstuga med Jens Gustavson, Berättarstuga SKÖRA, Folkmusikkväll och folkdans

17:00-17:45 Berättarstuga med Jämtlands Berättarnätverk SKÖRA med norskt gästspel
Kom och lyssna till lokala berättare från Jämtland och Norge som på fängslande manér låter oss följa med i berättandets konst.
En lugn och intrycksfull stund mitt bland all folkmusik och körsång på Nordic Soundscapes!

19:00-20:00 Ale Möller Trio
Äntligen får vi lov att presentera Ale Möller och hans trio! Sveriges meste och bäste multimusikant Ale Möller, bygger ett eget musiklandskap grundat på musiktraditioner från många kulturer. Där rör han sig fritt, påhejad av sin egen nyfikenhet. Få kan, som denna musikant och berättare, skapa tokglädje – både på och utanför scenen. Tillsammans med sina medmusikanter pianisten Johan Graden och slagverkaren Olle Linder bjuder Ale Möller på harmonier, rytmer och anekdoter från världens alla hörn, insamlade under ett långt och spännande liv i musikens tjänst.

20:30-21:30 Körallsångsfest med Lena Rieback
Lena Rieback, körledare från Hälsingland, håller i en rungande allsång för alla tillsammans med körsångare och andra sångentusiaster under kvällen. Kom som du är med dina stämband eller bara lyssna när taket lyfter! Inga förberedelser eller föranmälan krävs!

20:30-21:30 Prova på Folkdans
Ami Dregelid bjuder in till att prova på Polska-dans under fredagskvällen i god tid innan kvällens Folkmusikkväll börjar med livemusik att dansa till resten av dygnet. Du behöver inga förkunskaper, bara ett öppet sinne, sköna kläder och skor!

21:30-22:30 Visstuga med Jens Gustavson
Jens Gustavson är en jämtländsk låtskrivare som varit aktiv på vis- och rockscenen i länet i över 30 år, ensam eller med kompband. Han skriver och framför melankoliska låtar med berättande texter på svenska. Musikaliskt befinner han sig möjligen i samma universum som till exempel Lars Demian, Johan Airijoki eller Ossler. På Nordic Soundscapes får vi nu njuta av hans musik och tolkningar ensam på scen med en akustisk gitarr.

21:30-00:00 Folkmusikkväll med folkhögskolemusiker
De spirande folkmusikerna från flera folkhögskolor i Sverige bjuder på en härlig, varierad och musikalisk kväll. Passa på att lyssna till våra blivande folkmusikstjärnor, dansa en schottis och släpp loss!

Passa på att avnjuta en god middag på Storlien Högfjällshotell eller övernatta i samband med kvällsprogrammet, besök www.storlienhogfjallshotell.se för mer information och bokning.

#nordicsoundscapes

Startdatum:

2024-09-20

Tid:

17:00 - 23:55

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Fre

Arrangemangsnr:

58612

Plats:

Storliens högfjällshotell Geijerbacken 10 83799 Storlien

295 SEK

  • Kurspris

    280 SEK

  • Andra kostnader

    15 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Jämtlands län