Lär dig berätta med film, helgkurs

Information


Lär dig grunderna i att berätta med film. En intensivkurs där du lär dig grunderna i hur du planerar, filmar och redigera din berättelse. En intensivkurs där vi går igenom alla momenten från manus till färdig film. Vi ses den 23och 24/11

Målgrupp

Kursen riktar sig till dig som har ett intresse för filmberättande och även har en digital systemkamera med filmfunktion, videokamera eller mobil. och som vill lära dig hur du skapar en film från din idé.

Mål

Efter denna kurs har du en fördjupad kunskap och känner mer trygghet i hur du skapar en berättelse med film. Du kommer även börja tänka mer kreativt kring ditt filmande och redigerande.

Innehåll

Vi går igenom grunderna i hur man skriver bildmanus, dramaturgi, filmar, ljussättning och redigering. Du kommer lära dig hur olika linser påverkar berättelsen, vad 180-graders regeln är, kamerarörelser m.m.

Studiematerial

Du tar med dig egen systemkamera med filmfunktion, mobil, padda eller videokamera till kursen. Om du är osäker på kamera, kontakta kursledaren innan du anmäler dig till kursen. Ett plus om du har ett videostativ.

Gruppstorlek

Denna kurs har plats för 8 deltagare

Om kursledaren

David är utbildad inom både filmproduktion och filmvetenskap här i Halland och har jobbat som filmpedagog på Nolltrefem. Ute på filminspelningar jobbar han vanligtvis som ljudtekniker och är väldigt passionerad kring klippning, dramaturgi och hur man på bästa sätt berättar en historia!

Startdatum:

2024-11-23

Tid:

10:00 - 16:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Arrangemangsnr:

10656

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Bredgatan 5 30245 Halmstad

950 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland