K-Drama, ur ett större perspektiv

Information

K-drama är Koreaskt drama, TV-serier på koreanska gjorda i Sydkorea.
Vi lär oss Koreansk historia, kultur, musik, poesi, seder och tradition och utforskar det Koreanska språkets uppbyggnad i relation till olika serier och filmer.
Vi samtalar kring några populära serier och filmer både historiska och i nutid och lyfter fram likheter med andra traditioner i relation till dem.

Målgrupp
Det här är en cirkel för dig som redan är intresserad av K-Drama eller har ett genuint intresse att djupdyka i denna fantastiska värld.

Innehåll
Vi kommer diskutera hur det kommer sig att fler och fler människor i olika åldersgrupper integrerar K-Drama i sina liv och hur det påverkar oss ur ett psykologiskt perspektiv. Varför har K-drama och K-musik blomstrat som de gjort de senaste åren?
Cirkel kommer drivas så alla deltagare kan bidra utifrån sin erfarenhet, sitt perspektiv och engagemang. Vi kommer samtala och dela ur ett humanistiskt och holistiskt synsätt.
Det ingår även en stunds meditation, enkla kroppsövningar och avslappning som är Korea-förankrat.

Gruppstorlek
5-10 deltagare

Studiematerial
Ha bekväma kläder och ta med inneskor om du inte vill vara barfota, danssalen får inte beträdas med uteskor.
Ta gärna med fikabröd eller smörgås, varm dryck bjuder vi på.
Om du vill dela något du har hemma som har med Korea att göra får du gärna ta med det.

Om kursledaren
Isabels är en av våra erfarna kursledare som håller olika inspirationscirklar hos oss för att väcka passion hos deltagare och hitta verktyg för att hålla livslågan brinnande.
Hon inspirerar och delar med sig av verktyg för att hjälpa sig själv leva ett passionerat liv och fortsätta vara den bästa versionen av sig själv.
Hennes intresse för K-drama & Korea väcktes 2020 och har sedan dess utforskat och fördjupat sig i denna fantastiska värld och vill dela det med andra som också är intresserade, eller kanske väcka ett intresse hos den som har funderingar kring det.

Startdatum:

2024-09-01

Tid:

16:00 - 19:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Arrangemangsnr:

10722

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Energigatan 9 43437 Kungsbacka

300 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland