Fotografera med systemkamera - grundkurs

Information


INNEHÅLL
Har du köpt eller fått en systemkamera, men vet inte riktigt hur du ska komma igång? Eller har du fotograferat tidigare med systemkamera och vill fräscha upp kunskaperna? Då är det här kursen för dig!


Målet med kursen är att du ska förstå den digitala systemkamerans grundläggande funktioner, känna dig bekväm med att hantera din kamera och inspireras att komma igång med ditt fotograferande. Efter avslutad kurs ska du förstå viktiga fotografiska termer och begrepp och deras samband, samt kunna utveckla ditt bildseende.



Under kursen går vi igenom bland annat:

den digitala systemkamerans grundläggande inställningar
hur bländare, slutare och ISO fungerar och hur de kan användas för att uppnå olika fotografiska effekter
kamerans manuella inställningar
grundläggande bildkomposition
Kursens upplägg blandar teoretiska genomgångar, varvas med diskussioner och praktiska övningar. Stor vikt läggs vid att du ska bli bekväm med din kamera. Fotografiska uppgifter som ska utföras mellan kurstillfällen kommer att tilldelas. De bilder du tar under kursen tittar vi på gemensamt i grupp.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Magnus Nystedt

MATERIAL


MEDTAG
Du behöver ha en digital systemkamera (spegelreflex eller spegellös), med laddat batteri och minneskort, som du kan ta med till kurstillfällena.

BETALNING
Betalning sker via klarna när du anmäler dig via hemsidan!
Hos Klarna kan du betala med kort, via faktura eller direkt via din internetbank. Du kan också välja att delbetala. Du avgör själv utifrån dina önskemål och förutsättningar.
Om du har någon rabatt så måste du ringa in och anmäla dig och ange vilken rabatt du är berättigad till.

START
Startar vid angivet datum och fulltecknad grupp

ENKÄT
Du kommer i slutet av kursen att få en webbenkät via mail. Vi är tacksamma om du tar dig tid att svara på webbenkäten. Den ger oss underlag för att förbättra vår verksamhet. Tack på förhand.

VILLKOR
I samband med att du anmäler dig till denna kurs/föreläsning så godkänner du våra anmälningsvillkor och personuppgiftshantering.
LÄS MER HÄR

Startdatum:

2024-10-19

Tid:

10:00 - 15:15

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

73977

Plats:

Sala

1 499 SEK

Har du några frågor?

Kontakta SV Västmanland