Matlagningskurs, Sushi
Information
Visste du att...?...sushi betyder surt, eller syrligt, ris och är en av elva typer av traditionella japanska rätter.
...modern sushi tros ha uppkommit som en variant av gamla traditioner där fiskare lät fisk och ris jäsa tillsammans under flera veckor.
Vi gör olika varianter av sushi, en av Japans nationalrätter.
INNEHÅLL
Vi kommer att få veta vad som är det allra viktigaste i sushi-tillagning, olika former och vilka redskap man behöver. Ni kommer även att få många goda tips för att lyckas med er sushi som passar perfekt till festliga tillfällen.
BRA ATT VETA
Sushi kursen är inte vegan anpassad.
Kostnad för ingredienser tillkommer och betalas på plats till ledaren med ca 190 kr. Medtag matlåda att lägga maten som blir över.
LEDARE
Yukiko Nakamura kommer från Japan och delar genom denna kurs med sig av sin matglädje och matkunskap från sitt hemland.
FRÅGOR?
Kontakta Veronica Josefsson, verksamhetsutvecklare, 070-431 39 39, veronica.josefsson@sv.se
SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.
Startdatum:
2025-03-19
Tid:
18:00 - 20:30
Antal tillfällen:
1
Veckodag:
Ons
Arrangemangsnr:
100848
Plats:
Sävsjö Hofgårdsskolan Hemkunskapssal, 57635 Sävsjö
260 SEK