Vegetarisk matlagning
Information
Idag är det många som av olika anledningar väljer att äta vegetariskt. Men det kan vara svårt att veta var man ska börja, hur ska man tänka, vilka produkter ska man använda sig av? Det vegetariska köket är växtbaserat och man ersätter animaliska produkter med ex baljväxter. Det är spännande att lära sig använda grönsaker, bönor, linser på ett nytt sätt och i nya kombinationer. Att laga mat utan kött är lättare än man kan tro och det blir riktigt gott!KURSINNEHÅLL OCH MÅL
Under träffen kommer vi att både inspireras och laga mat tillsammans i grupper. Ni kommer att få tips, råd och recept på hur man får fram den bästa smaken när man lagar vegetarisk mat. Vi kommer att laga en förrätt, varmrätt och dessert som är helt växtbaserad. Åsa kommer också att prata om vegetarisk kost och olika tankar kring varför många äter vegetarisk mat och kring näringsinnehåll. Kurstillfället avslutas med gemensam middag där vi tillsammans äter och njuter av allt gott som vi har lagat under kvällen. Innan vi skiljs åt hjälps vi åt att städa undan i köket.
KURSLEDARE
Åsa är vegetarian sedan över 30 år, äter helt veganskt sedan 10 år, och vill inspirera andra att laga mer växtbaserad mat både i vardagen och till fest. Kärleken till matlagning och bakning har hon fått med sig från uppväxten i en liten by på landet, där det var viktigt att ta tillvara på det som fanns runtomkring. Hon vill gärna guida intresserade i det vegetariska utbudet av produkter som finns i butiker men även visa hur man kan från grunden laga växtbaserad kost så att det både blir gott och näringsrikt.
VIKTIG INFORMATION
Matkostnad tillkommer med ca 150:-. Medtag eget förkläde. Information om allergier, intoleranser och kosthållningar behöver ske vid anmälan till kursen. Ange detta i meddelandefältet i samband med din anmälan.
Startdatum:
2025-05-17
Tid:
11:00 - 14:00
Antal tillfällen:
1
Veckodag:
Lör
Arrangemangsnr:
300104
Plats:
Studieförbundet Vuxenskolan, Grynbodgatan 20, 21133 Malmö
960 SEK