Lär dig surdegsbakning
Information
• Tid på lördagen kl 9 - 17• Tid på söndagen kl 10 - 14
• Lunch: ta med sig egen lunch, fullutrustat kök finns att tillgå
• Deltagarna tar med sig:
Förkläde
Jäskorg om de har, annars får de köpa en av mig (175 kr /st, avlång 25x15x8 cm eller rund 20x8 cm de får säga till på förhand om de önskar köpa), eller köper de själva om de vill. Tex IKEA säljer jäskorgar till ett bra pris.
Glasburk med lock för att få med sig hem en klick surdeg
• Man kan förvänta sig att lära sig:
o sätta & underhålla en bra, livande surdeg
o att känna igen när en surdeg är mogen för framgångsrik surdegsbrödbakning
o vilka faktorer spelar en roll i framgångsrik surdegsbrödbakning och hur att de hänger ihop
o Hur man kan påverka bakresultatet genom att justera dessa faktorer
o hur själva bröddegen hanteras från första blandningen till och med gräddningen
o Fakta om bröd, surdeg, dess historie, dess hälsofördelar, skillnaden med vanligt snabbjäst bröd, skillnader mellan olika länder och andra roliga och mindre roliga saker kring surdeg och samhället
• www.eriksmalaaforsbageri.se
• https://www.facebook.com/eriksmalaaforshembageri
• https://www.instagram.com/eriksmalaaforsbageri/
Johanna är en mamma som har gjort sin hobby och passion till sitt yrke
Så här säger Johanna:
- Jag trivs med att baka och kan numera erkännas av proffs genom att vinna 2 bronsmedaljer i SM Mathantverk kategori Bageri. Jag jobbar med det jag har där jag är. Vi kommer använda mjöl som finns i de vanliga mataffärer, i ett rum som liknar köket hemma och man ska grädda brödet i sin egen ugn hemma. Jag vill att alla får känslan att de kan lyckas, och inte att de behöver en massa proffsiga saker för att lyckas.
• Johanna kommer från Nederländerna där de har en stor brödkultur som är annorlunda än brödkulturen i Danmark, Tyskland och Sverige pga skillnader i tillgänglighet av / vad som förr i tiden var tillgängligt av råvaror, klimatskillnader, handel som bedrevs, kulturella och kyrkliga skillnader. Det finns också många överenskommelser. Johanna säger; -Jag bakar mitt bröd med enbart svenska råvaror och har fått anpassa mina processer till vad som finns i Sverige och tycker att den typen av brödet jag bakar är en bra blandning av allt gott från den nederländska, tyska, danska och svenska brödkulturen.
Startdatum:
2025-03-01
Tid:
09:00 - 17:00
Antal tillfällen:
2
Veckodag:
Lör Sön
Lediga platser:
Arrangemangsnr:
53279
Plats:
SV Nybro, Gamla Stationsgatan 7C, 38230 Nybro
1 500 SEK