Lär dig mer om Olivolja
![](/storage/49714EAF5A3BFC00359CF8582E96E2D9182FFF7331FB863FA0E64F8B74154353/ba154645fb9c47abae554117136dc9ac/1000-667-0-jpg.Jpeg/media/b7c1c63befbc4d42a2f6ae0766659f16/6990-matlagning%20tillsammans.jpeg)
Information
Lär dig känna igen en bra olivoljaEn bra olivolja är ett måste i det mediterrana köket som är känt över världen för sin goda och nyttiga mat.
Men det fuskas med detta livsmedel både på restauranger och i detaljhandeln.
På den här kursen får du lära dig grunderna i provsmakning, förvaring och fördelarna med en olivolja av bra kvalité.
Innehåll
Kursinnehåll:
* Vad är extra virgin olivolja (EVO)?
* Produktionsområden och klassificeringar av olivolja.
* Olivodling, skörd och bearbetning.
* Oljeproduktion.
* Introduktion till sensorisk analys och smakverktyg.
* Konservering och hälsofördelar.
* Användning av olja i matlagning.
* Läs etiketten noga.
* Några defekter av olivolja att undvika.
Om kursledaren
Kursledare är Luca Zadra som kommer från Italien och tillbringar mycket tid där.
Han brinner för det italienska köket och dess råvaror.
OBS! Kursen hålls på engelska
Vi lämnar inga rabatter på denna kurs.
Startdatum:
2025-03-19
Tid:
18:30 - 20:30
Antal tillfällen:
1
Veckodag:
Ons
Arrangemangsnr:
12558
Plats:
Studieförbundet Vuxenskolan , Möllegatan 11, 31147 Falkenberg
295 SEK