Lär dig göra praliner! forts. kurs
Information
Fortsättningskursen är för dig som kan temperera choklad.Vi gör fyllda praliner med valbar fyllning men vi satsar mest tid på att färga pralinformarna innan vi gjuter pralinerna. Vi använder naturliga färger.
Återkommer om lokal.
Målgrupp
Vuxna och barn över 12 år.
Mål
Du kommer att lära dig laga fyllda praliner och varför vi ska köpa sjyst choklad.
Innehåll
Ni får ett 20-tal granna chokladpraliner och recept med er hem.
Studiematerial
Vi bjuder på te och kaffe och ta eget förkläde med eller oömma kläder och gärna din egen termometer. Ta också med bra skor för att vi går och står mycket under dagen. Det finns ett urval av sådant du kan smaksätta pralinerna med men du får gärna ta med en egen favoritsylt till exempel.
Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 10 deltagare.
Det går alltid bra att göra veganska och laktosfria praliner. Om du vill göra sockerfria praliner så hör av dig på förhand.
Om kursledaren
Ylva Rancken-Lutz är sociolog med många års erfarenhet av att leda kurser i hantverk. Hon har också studerat hantverk och konst i Finland och USA och senast pralintillverkning i Sverige. Matlagning och bakning är något hon gjort på fritiden sen hon var barn och hennes brinnande intresse för choklad har lett henne på en delvis ny bana i livet under det senaste året. Nu jobbar hon som egen företagare med reko-pralintillverkning, undervisning och som konsult i social hållbarhet.
Startdatum:
Ej fastställt
Tid:
Antal tillfällen:
1
Veckodag:
Tors
Arrangemangsnr:
12075
Plats:
Falkenberg
895 SEK
Inget datum eller startdatum passerat
Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning