Lär dig att tillverka egen salladsost

Information

Du behöver inte ett helt mejeri för att göra sin egna ost, nu har du möjligheten att lära dig göra salladsost hemma i köket!

Under ett kurstillfälle får du lära dig göra salladsost av komjölk med utrustning du redan har hemma. Salladsost är en svensk variant av fetaost som är god att ha i sallad, i paj, på pizza eller bara som extra tillbehör till din middag.

Syftet med kursen är att du får lära dig - med komjölk, några få andra ingredienser och enkla redskap - i teori och praktik, hur du gör din egna salladsost. Osten kommer att vara opastöriserad, men vi går igenom det steget teoretiskt i kursen ifall du vill göra pastöriserad salladsost framöver. Ett sista moment kommer du göra hemma efter kursen, (att lägga osten i saltlag dagen efter) men vi går noga igenom allt detta innan dagens slut.

Efter avslutad kurs kommer du få med dig både salladsost, vassle, kunskap och förhoppningsvis självförtroende i att göra detta igen i ditt egna kök! Kursen vänder sig till nybörjare, inga förkunskaper krävs. Fika, råvaror och studiematerial ingår i kursavgiften. Meddela eventuella allergier vid anmälan.

Kursledare
Lisa Ljuslin, Åby, kursledare i mejeriprodukter för hushållet.

Lisa Ljuslin kommer ursprungligen från Jämtland där mathantverkskulturen är levande och traditionellt viktig. Lisa bor nu med sin familj i en villa i Åby och tillverkar till stor del sina egna mejeriprodukter hemma i köket och familjen äter gärna hemgjord ost till middag. Hon har företaget Lisas bakgård i Åby där det bakas knäckebröd, tunnbröd och napolitansk pizza och hösten 2023 vann hon bronsmedalj för sitt Vallmoknäcke i SM för mathantverk.

Välkommen med anmälan!

Startdatum:

2024-10-19

Tid:

10:00 - 14:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

44349

Plats:

Åbyforsvägen 7 Åbyforsvägen 7 36334 Tjureda

875 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg