Börja baka med surdeg - Från teori till praktik

Information

Är du nyfiken på surdegsbakning och vill komma igång på ett enkelt och praktiskt sätt? I den här kursen får du en grundläggande förståelse för hur surdeg fungerar och hur du kan lyckas med ditt eget bröd hemma.

Vi varvar teori med praktik – du får baka med surdeg, känna på degen och förstå hur olika faktorer som mjöl, gluten och syra påverkar resultatet. Vi går också igenom några enkla principer som hjälper dig att få bättre kontroll över jäsning och smak.

Kursen är perfekt för dig som är nybörjare eller har provat att baka surdeg men vill få en tydligare förståelse för processen. Du får med dig både kunskap och inspiration för att fortsätta baka på egen hand.

Välkommen till en smakrik och lärorik kurs där vi tillsammans utforskar konsten att baka med surdeg!

FÖRKUNSKAPER:
Inga förkunskaper krävs.

BRA ATT VETA:
Ta med förkläde. Det bjuds på en lättare lunch, var god meddela eventuella allergier när du anmäler dig.
Observera att sluttiden kan variera.

VÄGBESKRIVNING:
Lokalen är Harknivens Café mellan Strångamåla och Raskamåla.
Från Bräkne Hoby följer du vägen mot Björkeryd. I Björkeryd följer du sedan vägen mot Belganet. Vi ligger något hundratal meter uppför vägen efter Örseryds-korsningen.
Parkeringsplatser finns bakom ladan.

BRA ATT VETA:
Det går bra att delbetala kursavgiften! Kontakta oss så hjälper vi dig eller välj delbetalning via KLARNA då du anmäler dig via webben.

ATT TÄNKA PÅ:
Din anmälan är bindande då ett startdatum finns. För mer info, läs våra avboknings- och anmälningsvillkor.
Om inget startdatum finns vid anmälan, ses din anmälan som intresseanmälan. Vi kommer kontakta dig när startdatum finns, och fråga om du fortfarande är intresserad och vill behålla din plats.

Startdatum:

2025-09-21

Tid:

09:00 - 14:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

53560

Plats:

Harknivens Kultur, Raskamålavägen 6, 37262 Bräkne-Hoby

1 695 SEK

Har du några frågor?

Kontakta SV Blekinge