Baka med surdeg och örter

Information

Surdegsbröd vinner mark och allt fler förstår hur bra det är att äta det hälsosamma goda brödet. Men hur gör du?

Kursinnehåll
Den här dagen kommer du få lära dig alla knep och klurigheter för att få brödet perfekt jäst, perfekt fylligt och därtill riktigt gott.
Vi gör under dagen en surdegsfocaccia med örter från gården och så även ett fröbröd. Båda bakas helt utan jäst och du kommer få möjlighet att lägga örter i desamma.
Du får lära dig om varför surdeg är bra, hur det samverkar med dina mages tarmbakterier och vilka örter som kan lämpa sig att ha i brödet. Och så förstås får du sätta en alldeles egen surdegsstart som du får ta med dig hem.
Vi avrundar dagen med att äta en buffé av det som vi tillverkat under dagen. Varmt välkommen att anmäla dig till en riktigt rolig och lärorik dag!

KURSLEDARE: Bagare Johanna Verhulst och örtmedicinare Ann-Louise Fransson.
ANMÄLAN: info@botanikan.se

KOSTNAD: 1400 kr (All mat samt även bröd att ta med hem ingår)

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Medarrangör och kursledare
Ann-Louise Fransson, Botanikan. 070-236 37 96, info@botanikan.se. Ring eller mejla om du har frågor./a>


Bra att veta
Kursen hålls i byn Deralycke, ca 8 km från Korrö, vägbeskrivning fås i samband med att fakturan skickas ut..

Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildningar




Startdatum:

2024-07-09

Tid:

10:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Ons

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

44027

Plats:

Deralycke 36258 Linneryd

1 400 SEK

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kronoberg