Släktforskning i Sverige, grundkurs med fokus på arkiv

Information

Alla har rätt att få veta vem de är och vart de kommer ifrån. För en del kan släktforskning vara känslosamt då det kan gå att hitta de som kanske gått samma väg i livet som dig själv, någon eller något du kan relatera till och som för många kan innebära en trygghet och lättnad.

INNEHÅLL OCH MÅL
I denna kursen så kommer vi på ett enkelt sätt orientera oss genom kyrkböcker samt husförhörslängder med syfte att bygga de första generationerna på ditt kommande släktträd. Hur du kan bygga en berättelse kring dessa förfäders liv? Vi arbetar med arkiv och andra källor och går igenom de vanligaste nybörjarmisstagen samt hur du ser skillnad på förstahandskällor och andrahandskällor.

FÖRKUNSKAPER
Det behövs ingen förkunskap förutom datorvana för att vara med på kursen.

KURSLEDARE
Kursledaren Jonatan Hedetoft har ett mångårigt och djupgående intresse för släktforskning. Han bidrar med kunskaperna om allt ifrån nybörjarmisstag till hur man tänker om utifrån misstagen och hur man slutligen kommer rätt i sin släktforskning.

VIKTIG INFORMATION
En fördel för kursen är om du har tagit ett DNA test förslagsvis på plattformen Ancestry då dessa är kompatibla och överförbara på flera andra plattformar, eller har en samlad information kring födelse uppgifter på dina föräldrar men också mor/far föräldrar som du tar med.

Ta med dig en bärbar dator. Eventuellt kostnader för Arkiv digital osv. tillkommer. Detta står deltagaren själv för. Obs! Uppehåll sön 6 okt och sön 3 nov.

Startdatum:

2024-09-22

Tid:

13:00 - 15:15

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Sön

Arrangemangsnr:

281959

Plats:

Studieförbundet Vuxenskolan Grynbodgatan 20 21133 Malmö

2 225 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Malmö