Släktforskning Grund 2

Information

Den hör kursen är för dig som vill veta mer om dina släktingar! Du utvecklar dina grundkunskaper genom vidare forskning i kyrkböckerna och övningar där du följer en släkting i olika källmaterial. Du lär dig även hur du bevarar ditt material genom att få tips på hur du bygger ditt eget släktträd. Studiebesök på Stadsarkivet i Uppsala ingår.

Förkunskaper
Du har redan kommit igång med släktforskning och vill nu lära dig mer. Datorvana är bra då vi använder digitalt källmaterial.

Upplägg
Kursen sträcker sig över 8 veckor, med träffar på måndagar klockan 14.00-16.15.

Studiematerial
Undervisningen är datorbaserad och vi använder oss av Arkiv Digital och Riksarkivets digitaliserade arkiv. Under kursen ingår tillgång till dessa program och när kursen är slut kan du själv välja om du vill abonnera på tjänsterna. Datorer finns på plats.

Ledare:
Maj-Lis Lundblad, vår kursledare, har många års erfarenhet av egen forskning och av att lära ut släktforskning från grunden.

" Jag tröttnar aldrig på att släktforska! Jag har forskat i många år och får fortfarande nya och spännande kunskaper om min släkt. Pusselbit läggs till pusselbit och ger mig förankring och en plats i historien."

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Startdatum:

2024-09-30

Tid:

14:00 - 16:15

Antal tillfällen:

8

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

51634

Plats:

SV Uppsala Kungsängsgatan 12 75322 Uppsala

1 795 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län