Minnen från Eksjötrakten - filmvisning Seniorveckan Eksjö kommun

Information

Välkommen på en minnesresa genom Eksjötrakten från 30-talet fram till nutiden -präglad av industrier, regementen, sjukhus, handel, skogs- och jordbruk. 
Vi får veta hur det var att vara 15 år på ett litet lant- och skogsbruk i Stockeryd. Men även om hur uppväxten såg ut i de fattiga arbetarbostäderna runt Bruzaholms bruk, lantbruket kring Kullabygden och hur arbetet inom det militära och vården såg ut i Eksjö.

Filmen "Minnen från Eksjötrakten" är ett resultat av arvsfonsprojektet "Svea på stolfabriken och andra livsberättelser om yrkeslivet". Genom projektet har det skapats filmer av seniorer i länets kommuner. Det har även utförts samtalscirklar på många äldreboenden. Denna del av arvsfondsprojektet varade från september 2022 till augusti 2024.

Filmvisningen sker under Eksjö kommuns Seniorvecka och är kostnadsfri. ej anmälan.

Frågor om Seniorveckan: Åsa Hjalmarsson frivilligsamordnare tfn: 0381-421 85
Övriga frågor: Madeleine Sjöstrand SV tfn: 0704 31 39 18

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Startdatum:

2024-10-04

Tid:

14:00 - 15:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Fre

Arrangemangsnr:

100163

Plats:

Metropolbiografen, Nygatan 3, 57532 Eksjö

Kostnadsfri

Anmälan

Se informationstext.

Har du några frågor?

Kontakta SV Jönköpings län