Arnljotspelen 2024

Information

TEATERFÖRENINGEN ARNLJOTSPELEN

Välkommen till Arnljotspelen, nordens äldsta friluftsteater!
Sommaren 2024 ges åtta föreställningar, dessa spelas mellan lördag 29 juni - söndag 7 juli.


Köp biljetter till årets föreställningar här: nortic.se/ARNLJOT

📍Att tänka på
Friluftsteater innebär att föreställningen spelas utomhus under bar himmel.
Tänk på att klä dig efter väder, föreställningen spelas i sol som regn.
Fika finns att köpa på plats.
Det finns sittbänkar för ca 300 personer. Vissa besökare tar dock med egna filtar att sitta på i gräset eller egna stolar de ställer ut för att maximera utsikten.
Hundar är välkomna om de är lugna och inte stör föreställningen. Hundar (och dess ägare) sitter då långt bak i publiken, gärna nära en kant så man smidigt kan gå iväg om så behövs.


_________________
TEATERFÖRENINGEN ARNLJOTSPELEN
Sedan 1935, då kompositören Wilhelm Peterson-Berger arbetade om operan Arnljot till ett taldrama, har Arnljotspelen uppförts på Arnljotlägden av entusiastiska medlemmar.
Arnljotspelen innehåller fortfarande musiken skriven av Wilhelm Peterson-Berger, och varje års uppsättning skiljer sig från sina föregångare i tolkning, tempo och aktörer.

Teaterföreningen Arnljotspelen är en ideell förening vars främsta syfte att varje sommar uppföra Wilhelm Peterson-Bergers vikingadrama Arnljot. Föreningen vänder sig till alla som är intresserade av att delta i en teaterproduktion. Det krävs inga förkunskaper och finns inga inträdeskrav. Alla som vill vara med är välkomna – ung som gammal – vare sig man vill stå på scen eller finnas med på någon annan plats i produktionen. Allt under ledning av en professionell regissör och glada föreningsmedlemmar.

Föreningens hemsida: arnljot.se/

Teaterföreningen Arnljotspelen håller till på den fantastiska utomhusscenen på Arnljotlägden på vägen mot Frösö Park. Närmaste grannen är Frösö kyrka och i området finns även Wilhelm Peterson-Bergers hem Sommarhagen.


Fotot ovan är taget av Andreas Ekerot.

Startdatum:

2024-06-29

Tid:

15:00 - 17:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Lör

Arrangemangsnr:

46722

Plats:

Arnljotlägdan Kompositörsvägen 6 83296 Frösön

200 SEK

Anmälan

Se informationstext.

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Jämtlands län