Nybörjarkurs i yllebroderi

Information

Välkommen på en kurs där du får utforska din egen kreativitet i yllebroderi.


Under en helg träffas vi för att lära oss om, och utforska yllebroderiets möjligheter. Ylletyget är basen i vårt arbete som vi dekorerar med hjälp av applikationer, pärlor, paljetter, knappar med mera. Vi lär oss olika stygn och tekniker för att skapa praktfulla kuddar, mobilfodral, tavlor eller vad du önskar. 


Vi kombinerar inspiration från äldre tekniker och mönster, deltagarna i kursen och din egen kreativitet för att skapa designer för ett användningsområde som passar idag.


Förkunskaper

Det krävs inga förkunskaper för att gå kursen och även du som har broderat tidigare och vill ha inspiration och utveckling kan finna kursen givande. Ylle är ett enkelt och förlåtande material att skapa med. Det är lätt att komma igång för nybörjaren och det finns stora möjligheter för utveckling för den som jobbat lite längre med yllebroderi som teknik. 


Om ledaren

Kursens ledare, Elisabet Thorvaldsson Flack, har under många år undervisat i textilslöjd och vävning. Hon har lett många olika studiecirklar i textilt hantverk. Elisabet skapar själv gärna bruksföremål och konst i yllebroderi. 

”Under kurser i yllebroderi uppstår en speciell atmosfär av gemensam kreativitet och fokus under tystnad. Det är magiskt när deltagarna sitter tillsammans, men jobbar enskilt på just sitt projekt. Jag ser mycket fram emot att hålla kursen!” säger Elisabet. 


Bra att veta

Detta är en helgkurs som pågår lördag 28 september-söndag 29 september kl 10:00-16:00. Vi är i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Hantverksgatan 2 i Arvika. Det finns möjligheter att värma medhavd matlåda, men också möjligheter att köpa lunch på stan. 

För dig som kommer långväga tipsar vi om att boka boende via turistbyråns hemsida.


Material

Material kan köpas direkt av ledaren på plats under kursen. Du är också självklart välkommen att ta med eget material. Kanske ligger det en knappsamling och bara väntar på att få komma till användning?


Anmälan

Sista anmälningsdag är den 19 september, kursen startar vid minst sex anmälda deltagare.

Vid avanmälan till anmäld kurs, nära start och utan giltig orsak, debiteras en avgift. Mer information finns att läsa vid "Anmälningsvillkor" längst ner på den här sidan.


Har du frågor, kontakta

Ronja Lindgren, ronja.lindgren@sv.se eller 010-490 11 00.



Varmt välkommen!

Startdatum:

2024-09-28

Tid:

10:00 - 16:00

Antal tillfällen:

2

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

55658

Plats:

SV Arvika Hantverksgatan 2 67131 Arvika

1 250 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Värmland