Möbeltapetsering

Information

Det här är kursen för dig som vill lära dig grunderna i möbeltapetsering och som har lust att tillsammans med likasinnade ta vara på gamla möbler.

Kursinnehåll
Under 4 kursdagar får du lära dig grunderna i hur man klär om en stol. Du kommer individuellt att arbeta med ditt eget objekt under handledning av cirkelledare Tanja Markuse.

Förkunskaper
Grundkurs, inga förkunskaper krävs.

Material
Du tar med dig din egen stol som ska kläs om, tyg för omklädnad samt starkare tråd i polyester som passar till det valda tyget. Tänk på att det är ett gediget arbete att klä om en möbel och att detta är en nybörjarkurs, ni kommer att arbeta med att klä om stolar för att lära er grunderna och det går bra med en stol där sitsen och ryggstödet ska kläs om.

Det är även bra om du tar med dig hammare, bräckjärn eller liten kofot, häftpistol, snedställd tång eller sidavbitare och sax. . Övrig material så som exempelvis stoppning som behövs för att klä om din möbel köps direkt av kursledaren. Det finns även möjlighet att köpa tyger av kursledaren, kontakta henne i god tid innan kursstart om detta önskas.

Kursledare
Tanja Markuse, läs mer om henne och hennes arbete på Tapetseringsateljé Tanja Markuse

Lokal
Kursen kommer hållas på Olsonska gården under 2 helger efter varandra lördag och söndagar 14-17

Utvecklingsmöjlighet
Är du intresserad av att gå fortsättningskurs eller lära dig att klä om någon större möbel så som exempelvis en fåtölj? Anmäl gärna ditt intresse för detta, vi planerar hela tiden för nya kurser och de kan komma att startas upp redan i vår eller till hösten beroende på hur stort intresset är.

Bra att veta
Din anmälan är bindande.
Vi skickar dig en kallelse/faktura 1-2 veckor före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Vi reserverar oss för att behöva ställa in cirklar med för få anmälda deltagare. Är kursen fullbokad anmäl dig gärna som reserv i fall vi får en plats ledig eller kan starta upp ytterligare kurser.
Vi strävar efter att hålla hög kvalité på våra kurser och våra ledare erbjuds kontinuerligt ledarutbildning.

Startdatum:

2024-10-19

Tid:

14:00 - 17:00

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Lör Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

51267

Plats:

Olsonska gården Allfargatan 17 38530 Torsås

1 950 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Kalmar län