Luffarslöjd

Om kursen

Skapa praktiska och fina föremål till hemmet genom att böja och sammanfoga metalltråd. Det kan bli krokar, korgar, ljuslyktor eller något annat som du vill göra.

Mål

Vi går igenom material, verktyg och olika tekniker. Du kommer att få böja, vrida, klippa, vira och dekorera. Du tar hem de föremål du skapar och handens kunskaper hur du ska kunna fortsätta att luffarslöjda.

Förkunskaper

Det behövs inga förkunskaper men det finns möjlighet till att skapa ett större föremål, om du provat på luffarslöjd tidigare.

Kursinnehåll

Vi går igenom lite historik om de traditionella luffarslöjdade föremålen och använder sedan tekniken till det som vi vill skapa i vår tid. Du får slöjda skål, visp, krokar, ljushållare eller något du behöver av järntråd. Det kan även bli små skulpturer så som djur eller träd. Föremålen kan dekoreras med färgad tråd och/eller pärlor.

Tänger finns att låna. Om du har tänger kan du ta med dem för att känna hur det är att använda dem.

Material
100 kr betalas till kursledaren för olika sorters metalltråd och pärlor.
Ta med en kasse att bära hem dina alster i.

Kursledare
Anna Karin Cedergren är utbildad slöjdkonsulent från Handarbetets Vänners skola sedan 2006 och har hållit slöjdkurser både för barn och vuxna sedan dess. Hon tycker slöjd är viktigt för att genom slöjden så samarbetar handens och hjärnans kunskaper tillsammans.

Bra att veta
Det finns kök där du kan värma medhavd lunchmat i mikrovågsugn, vattenkokare samt kaffemaskin där kaffet kostar 10 kr per kopp.


Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.

Vi strävar efter att hålla hög kvalitet på våra kurser. Grupperna är små och våra ledare erbjuds kontinuerlig ledarutbildning.

Startdatum:

2024-09-29

Tid:

10:00 - 15:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Sön

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

369111

Plats:

Tjärhovsgatan 6 Tjärhovsgatan 6 11621 Stockholm

1 250 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Stockholm