Lär dig sticka, nybörjare

Information

Kom och lär dig att sticka! Vi tar upp materialval (garn), verktyg (stickor) och mönster, tränar på att lägga upp maskor, räta och aviga makor. Innan vi tar oss gemensamt an det nybörjarvänliga första projektet, här kommer det att finnas några bra nybörjarprojekt att välja bland. Kursen avslutas med att du kommer igång med ditt eget första projekt.

Målgrupp
Kursen är till för dig som aldrig har stickat förut och vill prova, men även för dig som har testat lite på egen hand.

Mål
Efter kursen behärskar du stickningens grundläggande tekniker och har den kunskap som krävs för att själv kunna välja och utföra enklare stickprojekt.

Innehåll
Vi påbörjar kursen med ett tillfälle där vi pratar teori så att du sedan kan gå och handla det behöver för ditt projekt inför andra tillfället:
- Vilka olika garner, stickor och mönster finns och vad lämpar sig bäst till nybörjare?
- Förberedning inför ditt första projekt
Vid nästa tillfälle börjar du ditt första projekt. Du kan välja mellan olika nybörjare vänliga mönster och projekt som kursledaren tar med och får hjälp med att välja rätt garn och stickor vid första träffen (obs. du behöver alltså inte ha handlat något garn eller stickor när vi först ses!).
De följande fyra tillfällena stickar vi tillsammans. Kursen hålls i liten grupp för att kunna ge individuell hjälp och svara på frågor.

Under träffarna gör vi avbrott i stickandet för att kursledaren ska kunna visa:
- Uppläggning av makor
- Olika masktyper
- Olika typer av mönster och hur man hittar mönster
- Projektavslutning där vi pratar om blockning av färdiga plagg och skötsel.

Studiematerial
Inget garn eller stickor behövs till första tillfället, men det kan vara bra att ha med en anteckningsbok och penna.
Du köper garn och stickor inför det andra tillfället, efter att du har valt ditt första projekt. Om du redan har garn och/eller stickor hemma kan du ta med dem till det första tillfället så att vi kan se vad som lämpar sig bäst.

Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 7 deltagare.

Om kursledaren
Hanna är utbildad textillärare och har arbetat som det i 26 år. Hon är utbildad både i sömnad och vävning på folkhögskola och senare till textillärare vid Göteborgs universitet. Hanna är intresserad av flera olika textila tekniker och kommer under våren dela med sig av sina kunskaper inom området stickning.

Startdatum:

2024-09-16

Tid:

18:00 - 19:30

Antal tillfällen:

5

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

10499

Plats:

Ateljé hos Hanna Nygatan 3 43267 Veddige

650 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Halland