Kreativa fredagar: Keramik med familjen

Information

Fredagsmys i keramikens värld! Kombinera de bästa av två världar i en och samma aktivitet - få tid tillsammans och utveckla era kreativa sidor. I familjekeramiken är det högt i tak och vi varvar genomgångar med gemensamma och enskilda övningar och projekt... Kort och gott, en oas för både stora och små.

Förkunskaper
För hela familjen - både för nybörjare och för er som tidigare arbetat med lera.

Upplägg
En kurs för familjen att testa på att skapa i keramik tillsammans. Kursen är lämplig för barn i åldern 6-13 år, tillsammans med en vuxen, närstående person - såväl nybörjare som erfarna.

Kursavgift
Kursavgiften gäller en vuxen och ett barn från 6 år till 18 år. Vid önskemål att delta med fler barn per vuxen - ta kontakt med oss på SV.

Kursmaterial
Material och utrustning finns på plats. Kostnad för lera, glasering och bränning ingår inte i kursavgiften och tillkommer med 85 kr per kg lera.

Ledaren
Elida Möller brinner för att hjälpa andra vidare i sina visioner och sin kreativitet och har stor erfarenhet av att leda grupper inom keramiskt hantverk. Elida har gått lärling på Wallåkra Stenkärlsfabrik och Saltglaserat o Kullabygden.

"Det som är så fascinerande med lera är att den kan ha så olika och vitt skilda faser och egenskaper. Det är en ren njutning att hantera leran i dess olika stadier. Den kan vara rinnig, kladdig, fast, lädertorr och hård men kan alltid bearbetas och omarbetas. Ratade alster och överbliven lera behöver inte slängas utan kan tas om hand och göras användbar på nytt. Spännande är det också att stoppa in glasyrdoppade, gråa och matta föremål i ugnen och sedan få ta fram färdigbrända blanka alster med spännande färger och effekter."

Bra att veta
I vårt pentry finns kylskåp, micro och vattenkokare för dem som vill ta med ett mellanmål.

Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Startdatum:

2024-11-15

Tid:

16:00 - 18:00

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Fre

Arrangemangsnr:

52262

Plats:

SV Uppsala "Munken", Munkgatan 5, 75309 Uppsala

1 695 SEK

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län