Keramikkurs: Drejning - helgkurs

Information

Släpp loss din skaparkraft och lust att arbeta med händerna i ett hantverk från förhistorisk tid som har följt människan genom tiderna - keramik.
På kursen går vi igenom igenom drejningens olika delmoment från lera i paket till färdigt alster - vad är viktigt att tänka på när man drejar och hur gör man för att öka sina chanser att lyckas med drejning? Du lär dig även beskickning, hänkeldragning, sammanfogning av lera och till sist glasering. Vi varvar muntliga och praktiska genomgångar med handledning och sedan släpper du loss din kreativitet och väljer vad du vill skapa.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, kursen är både för dig som är nybörjare och för dig tidigare drejat och vill lära mer. Under kursen arbetar du utifrån din egen kunskapsnivå och vad du vill skapa.

Upplägg
Kursen sträcker sig över två helger med 3 träffar: lördag 16 november (10.00-16.00), söndag 17 november (10.00-16.00) och söndag 1 december (10.00-13.00).
Vi skapar i mindre grupper (max 6 personer) och du har tillgång till din "egen," drejskiva under kursens gång.

Kursmaterial
Material och utrustning finns på plats. Kostnad för lera, glasering och bränning ingår inte i kursavgiften och tillkommer med 85 kr per kg lera. Föremålen ska vid sista tillfället glaseras och därefter brännas.

Ledaren
Maria Brandt är en inspirerande ledare med stor kunskap inom den keramiska sfären. Hon är utbildad pedagog och har stor erfarenhet att leda keramikkurser. Idag kombinerar hon sitt arbete som naturvägledare på Biotopia med att skapa i egen keramikverkstad och leda kurser.

"Jag tror på att göra saker på riktigt – hantverk, odling, musik eller vad det nu kan vara som man är intresserad av – att våga välja något och lägga tid på det."


Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.
I vårt kök finns kylskåp, micro, vattenkokare och utrustning för den fika/lunch du väljer att ta med.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Startdatum:

2024-11-16

Tid:

10:00 - 16:00

Antal tillfällen:

3

Veckodag:

Lör Sön

Arrangemangsnr:

51557

Plats:

SV Uppsala "Munken" Munkgatan 5 75309 Uppsala

2 750 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Uppsala län