Intresseanmälan: Utveckla din stickning!

Information

Stickning! Kanske har du grunderna på plats men är sugen på att utvecklas? Välkommen till en kurs som tar din stickning till nästa nivå!

FÖRKUNSKAPER
Denna kurs riktar sig främst till dig som har grunderna på plats och nu vill utvecklas. Du kan redan lägga upp maskor, sticka räta och aviga samt maska av din stickning. Du är helt enkelt redo att ta nästa steg!

KURSINNEHÅLL
Kursen innehåller främst praktiska moment men även viss teoretisk genomgång.
Vi går igenom flera olika varianter av uppläggningar och avmaskningar, alla med sina olika förtjänster. Vi experimenterar med vridna maskor, spetsmönster och flätor.
På den teoretiska sidan talar vi om olika material och fördjupar oss i deras för- och nackdelar. Vi tittar på olika källor till mönster och lär oss att läsa mönsterbeskrivningar på både svenska och engelska.

Om du vill jobba med ett klädesplagg under kursen så hjälps vi åt att lösa de problem som dyker upp på resan till färdigt plagg.

MATERIAL
Du tar själv med de stickor och garn du vill arbeta med. Har du redan en färdig idé om vad du vill sticka så går det bra, annars föreslår ledaren ett projekt utifrån det du vill lära dig. Visst material kan eventuellt köpas via ledaren.

DATUM FÖR TRÄFFARNA
För den här kursen har vi ännu inte bestämt veckodag. Vi vill gärna att du som gör intresseanmälan skriver vilka dagar du kan delta i meddelanderutan vid anmälan, så försöker vi välja en dag då så många som möjligt kan delta. (Onsdag ej valbar.)Din anmälan till denna kurs är alltså inte bindande.

VAD ÄR EN STUDIECIRKEL?
Denna grupp är en studiecirkel, vilket betyder att deltagarna är med och utformar innehållet samt att vi lär av varandra. Cirkelledaren erbjuder en grundplanering och sedan är deltagarna med och tycker till. Vi delar gärna våra frågor i gruppen och lär oss genom att hjälpa varandra.

KURSLEDARE
Marianne Greinsmark älskar garn och har handarbetat sedan barnsben. Stickning, knyppling och frivoliteter är några av favoriterna. På den här kursen hoppas hon att du ska bli lika förtjust i stickning som hon är!




#TextilLund

Startdatum:

Ej fastställt

Tid:

Ej fastställt

Antal tillfällen:

7

Veckodag:

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

15247

Plats:

Lund

1 550 SEK

Inget datum eller startdatum passerat

Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Lundabygden