Intresseanmälan: Frivoliteter, veckodag ej bestämd

Information

VÄLKOMMEN!
Frivoliteter – knypplingens lillasyster! Här lär vi oss att knyta vackra spetsar av tunt bomullsgarn, som kan användas till dukar, bokmärken, smycken och mycket annat. Frivoliteter är ett perfekt prova på-hantverk, eftersom det bara behövs några få billiga redskap som får plats i ett vanligt pennskrin. Kom och testa du också!

FÖRKUNSKAPER
Både nybörjare och erfarna är varmt välkomna, På kursen ingår många gemensamma moment, men du får också individuell handledning på din egen nivå.

KURSINNEHÅLL
Kursen börjar med en introduktion till hantverket och en kort sammanfattning av dess historia. Därefter bekantar vi oss med redskap och material, sedan testar vi att slå vår första knut!

Redan vid andra träffen är du redo att tillverka en liten fjäril, därefter en mindre duk och sedan är det bara fantasin som sätter gränsen. Ledaren ger förslag på mönster på din nivå och hjälper dig också att hitta mönster om du har något särskilt önskemål. Efterhand som arbetet tar fart så håller du din egen takt och får handledning på din egen nivå.

MATERIAL
Material kan lånas de första två träffarna. Därefter kan du köpa material av ledaren på plats för ca 100 kr eller skaffa ditt material själv (lättast online).

För att slå frivoliteter behöver du:
• Två frivolitetsskyttlar, gärna i olika färger så att du kan skilja på dem.
• Tunt merceriserat bomullsgarn. Till frivoliteter används ett tunt garn på rulle. Det påminner mer om sytråd än om ett garnnystan och det kan vara klurigt att hitta rätt grovlek. Ledaren kan ge tips om inköpsställen och märken.

DATUM FÖR TRÄFFARNA
För den här kursen har vi ännu inte bestämt veckodag. Vi vill gärna att du som gör intresseanmälan skriver vilka dagar du kan delta i meddelanderutan vid anmälan, så försöker vi välja en dag då så många som möjligt kan delta. (Onsdag ej valbar.) Din anmälan till denna kurs är alltså inte bindande.

VAD ÄR EN STUDIECIRKEL?
Denna grupp är en studiecirkel, vilket betyder att deltagarna är med och utformar innehållet samt att vi lär av varandra. Cirkelledaren erbjuder en grundplanering och sedan är deltagarna med och tycker till. Vi delar gärna våra frågor i gruppen och lär oss genom att hjälpa varandra.

KURSLEDARE
Marianne Greinsmark älskar garn och har handarbetat sedan barnsben. Stickning, knyppling och frivoliteter är några av favoriterna. På den här kursen hoppas hon att du ska bli lika förtjust i frivoliteter som hon är! På vår Facebooksida kan du se en video där Marianne sitter och slår frivoliteter: Video Frivoliteter



#TextilLund

Startdatum:

Ej fastställt

Tid:

Ej fastställt

Antal tillfällen:

7

Veckodag:

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

15252

Plats:

Opalen Glimmervägen 6 22478 Lund

1 550 SEK

Inget datum eller startdatum passerat

Anmäl intresse för att deltagande eller önskemål om framtida datum. Ange önskemål i meddelande vid bokning

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Lundabygden