Grundkurs - lär känna din overlockmaskin

Information

Lär känna din overlockmaskin
En nybörjarkurs för dig som vill lära dig om overlockens grunder. Vi går igenom olika moment i lugn och ro och du får träna på att sy utefter din nivå. Vi lär oss att trä maskinerna, hur man underhåller dem regelbundet samt tips för enkel sömnad. Exempelvis: Vad betyder maskinens olika sömmar och när används dem? Varför blir sömmen ful och tråden bubblar sig på undersidan?
Vi vill att kursen ska ge dig tillräckligt med mod för att du ska våga att börja sy på maskin. För vi menar att alla kan sy om bara viljan finns!

Material
Ta med din egen overlockmaskin inklusive instruktionsbok, alternativt så lånar du vår. Skriv i noteringar i din anmälan om du vill låna maskin. Tyg och tråd att provsy med finns på plats och ingår i kursavgiften.

Ledare
Ann-Charlotte Malm André brinner för redesign och secondhand. Hon har sin egna syateljé hemma i Västerhejde där hon driver sitt egna sömnadsföretag "Västerhejde sömnadsservice". Ann-Charlotte har gått en mängd olika sömnadskurser genom åren och är utbildad textilslöjdlärare.


Startdatum:

2024-10-12

Tid:

13:30 - 16:00

Antal tillfällen:

1

Veckodag:

Ons

Arrangemangsnr:

43869

Plats:

Hantverket Specksrum 6 62155 Visby

300 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Gotland