Folkdräktssömnad, Svärdsjö (tisdag)

Information

Välkommen till en studiecirkel i folkdräktssömnad av Svärdsjödräkten - en fantastisk möjlighet att lära dig mer om traditionella kläder, hantverk och kulturarv.

Om studiecirkeln
Under 6 träffar kommer du att få lära dig de unika sömnadsteknikerna och mönsterkonstruktionen för Svärdsjödräkten. Du kan sy dig en ny dräkt, eller ändra den du redan har. Genom att använda traditionella material och mönster får du en djupare förståelse för hur kläderna har tillverkats och vilken betydelse de har haft för samhället. Vi syr alla dräktdelar för hand utifrån dräktbruket från början av 1800-talet. Därför är viss kunskap i handsömnad en fördel, men inget krav.

Att gå en studiecirkel i folkdräktssömnad är ett sätt att bevara och föra vidare vårt kulturarv. Genom att lära dig att sy en folkdräkt kan du bidra till att traditionerna bevaras och att kunskapen om hur kläderna tillverkas fortsätter att föras vidare till kommande generationer. Föreställ dig känslan av att bära din egen handsydda folkdräkt vid nästa högtid.

Under cirkeln får du även möjligheten att träffa andra människor som delar ditt intresse för traditionella kläder och hantverk. Att gå en studiecirkel är därför inte bara en lärorik upplevelse utan också ett sätt att knyta nya kontakter och skapa gemenskap kring ett intresse.

Förkunskaper
Viss kunskap i handsömnad är en fördel men inget krav.

Plats
Bönhuset, Svärdsjö

Startdatum:

2024-09-03

Tid:

09:00 - 12:00

Antal tillfällen:

6

Veckodag:

Tis

Arrangemangsnr:

61285

Plats:

Bönhuset Östansjö Östansjö 79023 Svärdsjö

1 450 SEK

Fullbokat! Anmäl dig till en reservplats

Det är tyvärr fullbokat just nu men du kan anmäla dig som reserv och får då ett meddelande från SV om det blir en plats ledig

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Dalarna