Folkdräktssömnad Naglarby bystuga

Information

Välkommen till en studiecirkel i folkdräktssömnad med Mari Sjögren - en fantastisk möjlighet att lära dig mer om traditionella kläder, hantverk och kulturarv.

Om studiecirkeln
Under 4 träffar kommer du att få lära dig de unika sömnadsteknikerna och mönsterkonstruktionen för dräkten du väljer. Du kan sy dig en ny dräkt, eller ändra den du redan har. Genom att använda traditionella material och mönster får du en djupare förståelse för hur kläderna har tillverkats och vilken betydelse de har haft för samhället. Kunskap i handsömnad en fördel. Du behöver meddela vilken dräkt du önskar att sy i meddelandet vid anmälan.

Att gå en studiecirkel i folkdräktssömnad är ett sätt att bevara och föra vidare vårt kulturarv. Genom att lära dig att sy en folkdräkt kan du bidra till att traditionerna bevaras och att kunskapen om hur kläderna tillverkas fortsätter att föras vidare till kommande generationer. Föreställ dig känslan av att bära din egen handsydda folkdräkt vid nästa högtid.

Under cirkeln får du även möjligheten att träffa andra människor som delar ditt intresse för traditionella kläder och hantverk. Att gå en studiecirkel är därför inte bara en lärorik upplevelse utan också ett sätt att knyta nya kontakter och skapa gemenskap kring ett intresse.

Förkunskaper
Kunskap i handsömnad är en fördel.

Om ledarna:
Ledare för dräktssömanden är Mari Sjögren och samordnare är Karin Perers.

Material finns att köpa inför kursstart.
Skriv i meddelandet i anmälan vilken dräkt du önskar sy så tar vår ledare kontakt med dig.

Plats
Vi kommer att ses på måndagar, en gång i månaden med start den 9 september i Naglarby bystuga.

Startdatum:

2024-09-09

Tid:

18:00 - 20:15

Antal tillfällen:

4

Veckodag:

Mån

Arrangemangsnr:

61345

Plats:

Naglarby Bystuga Naglarbyvägen 56 78350 Gustafs

550 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Dalarna