Blyinfattat glas

Information


Lär dig grunden till blyinfattat glas och Tiffanyteknik i konstglasateljé under ledning av konstglasmästare Nanna Clason.

Tillverkning av fönster med blyinfattat glas är ett mycket gammalt konsthantverk redan från 800-talet. Då glas på den tiden inte kunde produceras annat än som munblåst glas kunde man foga samman mindre glasbitar med blylist och skapa större ljusinsläpp.

Metoden att tillverka ett blyinfattat fönster har förändrats väldigt lite sedan medeltiden. Skillnaden ligger främst i att idag skära glas med skärtrissa och att använda elektriska lödkolvar istället för en glödgad järnten.

Arbetsmetodiken för att skapa ett blyinfattat fönster följer stegen: idéskiss, uppritning i verklig storlek, tillskärning och slipning av glasbitar, montering, lödning, kittning för att få den vattentät och rengöring och därefter infästning och kittning i fönsterbåge.


Förkunskaper
Inga

Kursledare
Nanna Clason. Nanna startade sitt konstglasmästeri 1999 där hon designar och tillverkar blyglasfönster, glaskonsthantverk och smycken i små serier. Hon renoverar och restaurerar även äldre fönster, glasdörrar, tiffanylampor och glasmålningar m.m.
För mer info se Nannas hemsida

Lokal
Clason Glas ateljé, Södermannagatan 41, Södermalm

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura före kursstart. Har du uppgett en mejladress skickas kallelsen/fakturan på mejl, annars kommer den med vanlig post.
Har du valt Klarna eller använt kortbetalning (som går genom Klarna) som betalningsalternativ skickas det bara ut en kallelse innan start.

Startdatum:

2024-09-10

Tid:

11:00 - 14:00

Antal tillfällen:

10

Veckodag:

Tis

Lediga platser:

Arrangemangsnr:

369474

Plats:

Clason Glas Södermannagatan 41 11640 Stockholm

3 995 SEK

Hitta hit

Har du några frågor?

Kontakta SV Stockholm